Έργα στα γήπεδα Αγιασου, Πολιχνιτου και Βασιλικών- Περιοδεία του Σταύρου Ψαρρόπουλου στις αθλητικές εγκαταστάσεις


Ο κ. Ψαρρόπουλος επισκέφτηκε τις δημοτικές κοινότητες Πολιχνιτου, Βασιλικών και Αγιάσου


Εντείνονται οι προσπάθειες του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Σταύρου Ψαρρόπουλου, για την νομιμοποίηση και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Λέσβου, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

Την Τρίτη 30 Οκτώβριου, ο κ. Ψαρρόπουλος επισκέφτηκε τις δημοτικές κοινότητες Πολιχνιτου, Βασιλικών και Αγιάσου και είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, αλλά και να συνομιλήσει με τους υπευθύνους για τον τρόπο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Αρχικά, επισκέφτηκε τη δημοτική βιβλιοθήκη του Πολιχνίτου,  όπου στη διάρκεια ξενάγησής του από τον υπεύθυνο, διαπίστωσε την ανάγκη για κατάλληλη διαμόρφωση χώρων και ταξινόμηση των βιβλίων, από βιβλιοθηκονόμο

Ακολούθως, μετέβη στο γήπεδο Πολιχνίτου, με βασικό στόχο την άμεση έναρξη των απαραιτήτων εργασιών για τη νομιμοποίηση και αδειοδότηση του γηπέδου και τη διεξαγωγή αγώνων στην τρέχουσα περίοδο.

Να σημειωθεί ότι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έχει εγκριθεί δαπάνη, συνολικού προϋπολογισμού δυο εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ,  για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου. Εξ αυτού του λόγου ο κ. Ψαρρόπουλος υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση δε μπορούν να γίνουν έργα υψηλού κόστους, καθώς, αναμένεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στους χώρους άθλησης της Λέσβου, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού- Αθλητισμού- Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, μετέβη στο γήπεδο των Βασιλικών, για να εξετάσει το τι απαραίτητες παρεμβάσεις απαιτούνται, ώστε να γίνει άμεση νομιμοποίηση και αδειοδότηση του γηπέδου.

Στη συνέχεια ο κ. Ψαρρόπουλος μετέβη στην Αγιάσο, τελευταίο σταθμό των επισκέψεών του. Στο γραφικό χωριό της Λέσβου, με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και την έντονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της Λέσβου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγιάσου, Μιχάλη Ευαγγελινό και τον υπεύθυνο του γηπέδου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στους χώρους άθλησης και πολιτισμού. Βασικά ζητήματα που ετέθησαν υπόψη του προέδρου ήταν η τσιμεντόστρωση του διαδρόμου που οδηγεί στις κερκίδες, η τοποθέτηση τριών πυλώνων φωτισμού στο δημοτικό στάδιο, η επισκευή των αποθηκών του γηπέδου, καθώς και η επισκευή των τοίχων του κλειστού γυμναστηρίου της Αγιάσου.

Από το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Λέσβου