Ανδρέας Καρασσαρίνης «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλείται να πρωτοπορήσει και πάλι στην πρώτη γραμμή»

Ανακοίνωση του Γραμματέα της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και πρώην μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για την νέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εδώ και τρεις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια.

Πρωτοπόρα για την εποχή της, ενέταξε στους κόλπους της χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα, οφείλει να αλλάξει ριζικά.

Οφείλει να αναδείξει τη νέα κουλτούρα λειτουργίας της και εκπροσώπησης των φοιτητών, καταθέτοντας καινοτόμες και κομβικές προτάσεις για ένα σύγχρονο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Δε νοείται το 2017 να μην έχουμε κατ' ελάχιστον τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων δυτικών χωρών όσον αφορά τον τρόπο φοίτησης και λειτουργίας ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλείται να πρωτοπορήσει και πάλι στην πρώτη γραμμή, αλλάζοντας τη νοοτροπία εντός των Πανεπιστημίων, αναδεικνύοντας τα θετικά των Ιδρυμάτων και αφήνοντας μια και καλή στο παρελθόν τις επικρατούσες προσεγγίσεις της αριστεράς και της ωχαδελφοσύνης που κυριαρχούν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ναι, θέλουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πρωτοστατήσει για μία νέα φοιτητική Ένωση, που είναι πάγια πρότασή μας από το 2011, εκπροσωπώντας και τη χώρα μας στις συναντήσεις των Ευρωπαϊκών Φοιτητικών Ενώσεων.

Ναι, θέλουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να προτείνει δραστικές αλλαγές στον τρόπο παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά και λειτουργικές αλλαγές στους φοιτητικούς συλλόγους.

Ναι, θέλουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να αποτελεί φορέα άρθρωσης πολιτικού λόγου μέσα στα αμφιθέατρα δίνοντας νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα.

Ναι, θέλουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές, όπου θα συμμετέχει η πλειονότητα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και όχι να απειλούνται ζωές νέων ανθρώπων από αυτούς που με τα τσεκούρια, τις μολότοφ και τις κουκούλες θέλουν να αποδομήσουν το φοιτητικό κίνημα, οδηγώντας στις εκλογές των λίγων.

Ναι, θέλουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πολιτικοποιηθεί ξανά και με τις δράσεις της τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να αλλάξουν ρότα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι δίπλα μας σε αυτές τις διεργασίες και ότι ο ίδιος θέλει τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στα κοινά να το πραγματοποιούν με γνώμονα πολιτικό και όχι καιροσκοπικό.

Μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να συγκρουστούμε πολιτικά και ιδεολογικά με την αριστερά εκεί όπου θεωρούν πως μπορούν να επικρατήσουν με λογικές μπάχαλου και εκφοβισμών.

Είναι χρέος μας να δώσουμε το έναυσμα για μία νέα εποχή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και για μία νέα οδό για την παράταξή μας.

Όσοι έχουμε υπηρετήσει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι μέσα στις αξίες και τις αρχές μας να πρωτοπορούμε και να αποδεχόμαστε τις προκλήσεις της κάθε εποχής, γιατί οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τη νεολαία.

Καρασαρίνης Ανδρέας
Κοινωνιολόγος
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γραμματέας ΚΕ ΟΝΝΕΔ»