Λέσβος: Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια Αναστασία Δαούση συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Βυθίστηκε στο πένθος η κοινωνία της Λέσβου από τον πρόωρο θάνατο της Αναστασίας Δαούση, γνωστής κτηνιάτρου από την Καλλονή, Συντονίστριας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτριας Συντονίστριας Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αναστασία Δαούση έδωσε μάχη, από την αρχή του μήνα σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και έφυγε σε ηλικία 58 ετών.

Η συνεισφορά της είναι πολύτιμη σε όλη την κοινωνία του νησιού, καθώς ήταν ιδιαίτερα ενεργή με μεγάλη συμμετοχή στα κοινά.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Αναστασίας Δαούσης δήλωσε: «Μία σπουδαία επιστήμονας του τόπου μας που άφησε σημαντικό αποτύπωμα στον κλάδο της την Κτηνιατρική και μια μαχητική γυναίκα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της πολιτικής, η Αναστασία Δαούση δεν είναι πια μαζί μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ο Αναπληρωτής Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Δημήτρης Μοιρασγεντής, σε ανάρτηση του αναφέρει: “Δυστυχώς η συντρόφισσα Αναστασία δεν είναι πια κοντά μας. Η είδηση του πρόωρου χαμού της μας έχει συγκλονίσει. Έφυγε ένας αγαπητός άνθρωπος, μια καταξιωμένη επαγγελματίας και μια συντρόφισσα με όλη τη σημασία της λέξης. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της.”


Το συλλυπητήριο μήνυμα Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αδόκητο χαμό της σ. Αναστασίας Δαούση

Το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποχαιρετά σήμερα με απέραντη θλίψη και μεγάλη συγκίνηση,  την αγαπημένη συντρόφισσα Αναστασία (Τασία) Δαούση. Μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Λέσβο.

Η Τασία υπήρξε μια σεμνή και ανιδιοτελής αγωνίστρια της Αριστεράς που με εντιμότητα υπερασπίστηκε σε όλη της τη  ζωή τις αρχές και τις αξίες της. Άνθρωπος καλών προθέσεων, υπήρξε πάντα ειλικρινής και δε δίστασε ποτέ να δώσει μάχες για τα πιστεύω της.

Το ήθος και η αγάπη για τον συνάνθρωπο συνόδευε πάντα κάθε της επιλογή Ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, πάντα στην πλευρά των καταπιεσμένων, πάντα στην πλευρά εκείνων που πρότασσαν το εμείς από το εγώ. Υπήρξε αυθεντική μαχήτρια χωρίς επιτηδεύσεις και εγωισμούς. Άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η παρουσία της στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ακούραστη, δυναμική και δημιουργική. Εργάστηκε μέχρι τέλους ως κτηνίατρος προσφέροντας στους ανθρώπους του αγαπημένου της νησιού.

Της οφείλουμε αποχαιρετώντας την, ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Τασία. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.


Αποχαιρετούμε με βαθύτατη οδύνη την Αναστασία Δαούση αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου αποχαιρετά με βαθύτατη οδύνη την Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος, συντρόφισσα Αναστασία Δαούση, που έφυγε σήμερα, μόλις στα 58 της χρόνια, μετά από πολυήμερη, γενναία μάχη για τη ζωή της.

Αποχαιρετούμε την ακούραστη αγωνίστρια Αναστασία, που από τα μαθητικά της χρόνια στο Χαϊδάρι εντάχθηκε στον συλλογικό αγώνα της Αριστεράς (μέσα από τις τάξεις τότε της ΚΝΕ) για μια κοινωνία διαφορετική. Και που το 2019 συστρατεύθηκε και επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα που τίμησε με τη δράση της σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Το Κόμμα μας αναγνώρισε τοπικά και κεντρικά την πολύτιμη συνεισφορά της στην κοινή μας υπόθεση, αναδεικνύοντάς την αρχικά σε Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε. Λέσβου και αργότερα σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Αποχαιρετούμε την ακούραστη επιστήμονα, κτηνίατρο Αναστασία, που με τη δουλειά της έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου.

Αποχαιρετούμε την Αναστασία μας, την πολύτιμη συντρόφισσά μας με τη μεγάλη καρδιά, το αστείρευτο χιούμορ και το ανοιχτό σπίτι για όλους. Την Αναστασία που χαιρόσουν να έχεις φίλη σου και να συμπορεύεσαι μαζί της στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η απουσία της είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο πλήγμα για μας και για το νησί μας. Θα τη θυμόμαστε πάντα με μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον τόπο που αγάπησε.

Στον σύζυγό της, Λευτέρη και τις κόρες της, Στέλλα και Καρολίνα, εκφράζουμε με συγκίνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.