Πώς να αποκτήσετε φθηνό ρεύμα


Η απόκτηση φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ ωφέλιμη γιατί μας επιτρέπει να διαθέτουμε περισσότερα χρήματα σε άλλα σημαντικά πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη και πιο βολική. Θα έχουμε περισσότερα κίνητρα να εργαστούμε σκληρότερα και να απολαμβάνουμε τη χρήση των προηγμένων gadget και συσκευών στα σπίτια μας. Εάν θέλετε να αποκτήσετε έναν οικονομικό λογαριασμό ρεύματος, πρέπει να γνωρίζετε πώς να σύγκριση παρόχων ενέργειας. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε και να κατανοείτε πώς χρεώνεστε, ώστε να μπορείτε να βρείτε τρόπους για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

 

Τρόποι για να αποκτήσετε προσιτή ενέργεια:

Συγκρίνετε ρυθμούς ισχύος - Παρόλο που η κυβέρνηση δίνει προτεινόμενη λιανική τιμή σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, εξακολουθούν να έχουν την δική τους στρατηγική, προσφορά ρεύματος καθώς και σχέδια που τους επιτρέπουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους. Μάθετε πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα σε κάθε πάροχο, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη χαμηλότερη προσφορά.

Πάροχος προηγούμενου ενοικιαστή- Μερικοί καταναλωτές εξυπηρετούνται από τον πάροχο των προηγούμενων ενοίκων της πολυκατοικίας τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες και οι προσφορές του μπορεί να μην ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας και να πληρώνετε περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Μπορείτε λοιπόν πολύ εύκολα να κάνετε αλλαγή παρόχου ρεύματος.

Ελέγξτε τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις και τον άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό -
Η αναποτελεσματικότητα του ηλεκτρικού σας εξοπλισμού και των καλωδιώσεων μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους λογαριασμούς σας. Αυτό μπορεί να θέσει εσάς και την οικογένειά σας σε κίνδυνο. Οι διακυμάνσεις και τα βραχυκυκλώματα μπορούν να κάνουν τους λογαριασμούς σας να εκτοξευθούν στα ύψη.

Αποφύγετε την καθημερινή χρήση ηλεκτρικών συσκευών - Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε εύκολο και βολικό να στεγνώνουμε τα ρούχα μας στο στεγνωτήριο. Τις ηλιόλουστες ημέρες καλό θα είναι να επιλέγουμε το φυσικό στέγνωμα των ρούχων ώστε να εξοικονομούμε ενέργεια και να μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα. Ελαχιστοποιήστε τη χρήση στεγνωτήρα μαλλιών, ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, πλυντηρίου πιάτων και άλλων συσκευών που αντλούν τόση ενέργεια.

Μονώστε το σπίτι - Κατά τη διάρκεια της κρύας και της ζεστής περιόδου, η πλειοψηφία από εμάς τείνουμε να χρησιμοποιούμε AC και θερμάστρες υπερβολικά στα σπίτια και τα γραφεία μας. Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση αυτών των συσκευών που αντλούν τόση ενέργεια είναι να μονώσετε εξωτερικά το σπίτι ή το γραφείο σας. Με αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AC/καλοριφέρ σας μόνο για μερικές ώρες.

 

Κατανοήστε τους λογαριασμούς σας και μάθετε πώς χρεώνεστε.Μάθετε εάν μια σταθερή ή μεταβλητή τιμή είναι καλή για την κατάστασή σας και την οικονομική σας ικανότητα.Ζητήστε από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος να σας δώσει συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος και εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.