Επιτέλους… φως και αναβάθμιση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι


«Αποκατάσταση της Πλατείας Ελευθερίας στο Κιόσκι»

Οι τεχνίτες της Αυτεπιστασίας, τμήματος της Τεχνικής Υπηρεσίας, αποκατέστησαν πλήρως το ημικατεστραμμένο πλακόστρωτο οδόστρωμα της ιστορικής Πλατείας στο Κιόσκι και προέβησαν σε επισκευή και ηλεκτρομηχανολογική αποκατάσταση του σιντριβανιού της.

Σε αυτή την προσπάθεια, συνέβαλαν και οι ηλεκτρολόγοι του Στρατού, κατ’ εντολή του Στρατηγού της 98 ΑΔΤΕ, Γρηγόρη Μπουντλιάκη. Πρέπει να καταγραφεί ότι, επί αρκετά χρόνια, η Κοινότητα Μυτιλήνης και ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι, «Κιρκινέτσι», είχαν υποβάλει σχετικά αιτήματα προς τις Δημοτικές Αρχές.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «αυτή η πλατεία βρίσκεται στο κέντρο του πιο ιστορικού χώρου της Μυτιλήνης, από την εποχή της σχολής της Σαπφούς μέχρι την Απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς. Μάλιστα, στο Κιόσκι, τις πρώτες ημέρες της Απελευθέρωσης, λάμβανε χώρα η αναφορά του λεσβιακού τάγματος που αποτέλεσε τον αρχικό πυρήνα του 22ου Συντάγματος και εκεί έγιναν οι πρώτες εκδηλώσεις των προγόνων μας για την ελευθερία. Γι’ αυτό, η Δημοτική μας Αρχή σχεδιάζει την περαιτέρω ανάδειξή αυτής της Πλατείας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Μυτιλήνης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας μας από τον οθωμανικό ζυγό».