Στο 16ο Συνέδριο για τις Προοπτικές του Aγροδιατροφικού Τομέα ο Δήμος Μυτιλήνης


 Ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της ανάδειξης του ως αγροδιατροφικός προορισμός, με στόχο την διατήρηση, προώθηση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του, συμμετείχε στο 16ο Συνέδριο του Ka Business «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» «Προοπτικές Aγροδιατροφικού Τομέα», που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στο συνέδριο ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου, Μαίρη Μπουλμπούλη.

 

Αποσπάσματα από την 20λεπτη ομιλία της:

«……Η σημασία του αγροδιατροφικού κλάδου στο Δήμο Μυτιλήνης, είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί καταλύτη της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας, αν και σήμερα ο αγροδιατροφικός τομέας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Ο Δήμος Μυτιλήνης σταθερά επενδύει στην προώθηση των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων του νησιού μας και δίνει προτεραιότητα σε σημαντικά έργα, που θα διευκολύνουν τον Αγροδιατροφικό τομέα, με την δημιουργία υποδομών για την επέκταση και βελτίωση υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης υδάτων με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, την καλύτερη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (ΕΤΑΛ, Επιμελητήριο) και Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, υποστηρίζει τους αγρότες και παραγωγούς για να εκσυγχρονίσουν, βελτιώσουν και αναδείξουν τα παραγόμενα προϊόντα τους.

Τα περιθώρια ανάπτυξης του νησιού τόσο στον αγροδιατροφικό τομέα, όσο και σαν τουριστικός προορισμός είναι μεγάλα, μέσα από προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την απόδοση τους. Η χρηματοδότηση και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, η υποστήριξη για την υλοποίηση νέων επενδύσεων και η είσοδος νέων αγροτών, είναι τα σημαντικότερα κίνητρα για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης αλλά και γενικότερα το νησί της Λέσβου, έχει ανάγκη στήριξης ως τουριστικός προορισμός και εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ανάπτυξης και οικονομίας, όπως στήριξη σε επίπεδο προβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο στις ακριβές μετακινήσεις, τόσο αεροπορικά, όσο και ακτοπλοϊκά.

Το νησί της απόλυτης ομορφιάς, έχει 1001 λόγους να το επισκεφτείτε και να το ερωτευτείτε! Σας προσκαλώ και σας προκαλώ για όλα τα παραπάνω!».

Με την παρέμβαση του Δήμου Μυτιλήνης από το βήμα του Συνεδρίου, συμβάλλουμε στην προσπάθεια των παραγωγικών φορέων του νησιού μας, στην προώθηση των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και την προβολή του ως τουριστικός προορισμός.