Η Λέσβος στα masterclasses – webinars προορισμών από όλη την Ελλάδα στη διαδικτυακή διοργάνωση «TTG Greece Fest»


Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών του Β. Αιγαίου στο εξωτερικό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με την προβολή της Λέσβου σε ένα από τα οκτώ (8)  masterclasses – webinars προορισμών από όλη την Ελλάδα στη διαδικτυακή διοργάνωση «TTG Greece Fest».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου από 23 έως 27 Μαΐου 2022 στην πλατφόρμα του επαγγελματικού περιοδικού TTG.

Η ανωτέρω διοργάνωση είχε σκοπό να παρέχει σε 300+ τουριστικούς πράκτορες, product managers και Tour Operators από το Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τις επαφές και τις πληροφορίες, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίσουν καλύτερα και να προωθήσουν αποδοτικότερα την Ελλάδα στις επαφές του με το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Όλοι οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν θεματικά masterclasses και παρουσιάσεις, προέρχονταν αποκλειστικά από τη βάση δεδομένων του TTG, την πλέον εξειδικευμένη επαγγελματική τουριστική πλατφόρμα.

Ο προορισμός της Λέσβου διέθετε από 23 έως 27 Μαΐου δικό του εικονικό χώρο με αναρτημένες πληροφορίες, ενώ το masterclass – webinar για το νησί πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου. Σε αυτό παρουσιάστηκε μέσω της πλατφόρμας στους επαγγελματίες συμμετέχοντες ο προορισμός της Λέσβου και δόθηκε ειδική έμφαση στα 5 δυνατά σημεία του προορισμού και συγκεκριμένα: τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού και τα 3 κάστρα του, την φυσική του ομορφιά και τις υπαίθριες δραστηριότητες με επίκεντρο την παρατήρηση πουλιών, το γεωλογικό ενδιαφέρον του με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, τη γαστρονομία και τις πολλές ετικέτες ούζου, και τέλος την προσέλκυση γυναικών της λεσβιακής κοινότητας από όλον τον κόσμο.     

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον θέτοντας πολλά ερωτήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων στη δυνατότητα θεματικών περιηγήσεων, στα επισκέψιμα αποστακτήρια, στις υπαίθριες δραστηριότητες/περιηγήσεις και τη δυνατότητα συνδυασμού τους, στην καταλληλότερη εποχή για παρατήρηση πουλιών, στην τέλεση γάμων ομόφυλων ζευγαριών και στη δυνατότητα πραγματοποίησης τουρισμού πολυτελείας, κλπ.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε επίσης διαγωνισμός με ερωτήσεις για τον προορισμό, οι νικητές του οποίου επιβραβεύθηκαν με δωρεάν διαμονές σε καταλύματα της Λέσβου. Ευχαριστούμε τους χορηγούς.