ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022 ο Αστέριος Νιδήμος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, διοργάνωσε την Κυριακή 29/5/2022 με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (XCM), στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Masters.


76 αθλητές ποδηλασίας απ' όλη την Ελλάδα έτρεξαν σ' έναν εξαιρετικά σωστά προετοιμασμένο αγώνα, σε μια άρτια διαδρομή 3ων γύρων και 20,8 χιλιομέτρων.


Ο "συνήθης ύποπτος" πρωταθλητής στο αγώνισμα του marathon Περικλής Ηλίας επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης στους άνδρες. Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Πετρίδης Θεόδωρος και στην 3η ο Τσουρτοξίδης Ηλίας. Στις γυναίκες η Κατερίνα Ελευθεριάδου επικράτησε στον αγώνα των γυναικών αφήνοντας τις ανταγωνίστριες της περισσότερα από 10 λεπτά πίσω. 2η Αλεξάνδρα Αδάμ και 3η η Βαρβάρα Φασόη.

 

Η πιο όμορφη όμως μάχη του φετινού πρωταθλήματος έγινε στους Masters. 

 

Έντονος συναγωνισμός επικράτησε στον αγώνα ανάμεσα στον Αστέριο Νιδήμο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, τον Σπύρο Νικολούζο και τον Απόστολο Χρυσάφελη. Ο ποδηλάτης του Πο. Συ. Λέσβου ήταν εκείνος που είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο, βρισκόταν σε μια πολύ καλή μέρα, δεν είχε ατυχίες και με σωστή τακτική κράτησε δυνάμεις για το φινάλε.

 

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου αποδείχτηκε πολύ δυνατός στα βουνά της Αργιθέας και με εξαιρετική τακτική πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού με χρόνο 3:11:25, παίρνοντας το κύπελλο και τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας Marathon του 2022!


Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε με τα χρώματα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και ο Γιώργος Ντάρας χωρίς όμως να καταφέρει να καταγράψει τερματισμό στον Πανελλήνιο αγώνα!


Το ΔΣ του ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αισθάνεται εξαιρετικά περήφανο για την εκπληκτική πρώτη θέση του πρωταθλητή Ελλάδας 2022 Αστέριου Νιδήμου που φέρνει το κύπελλο στο σύλλογο, στη Λέσβο, σε όλους τους συμποδηλάτες μας στο νησί!


Ολόκληρη η Λέσβος γράφει χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία της σήμερα και γιορτάζει το πρώτο πρωτάθλημα Marathon ορεινής Ποδηλασίας που έρχεται στη Μυτιλήνη. Το ΔΣ του Πο. Συ. Λέσβου εύχεται στους αθλητές του καλή επιστροφή, καλή αποκατάσταση και τα θερμά μας συγχαρητήρια.