ΜΟΛΙΣ 16 ετών «προσφυγόπουλο» ο παράνομος κρεοπώλης του ελαιώνα της Μοριας


Μετα την έφοδο της περιφέρειας και κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, 16χρονος διέθετε προς πώληση σε υπαίθριο χώρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (16˚ Celsius) είκοσι (20) πρόχειρα συσκευασμένα τεμάχια νωπό πρόβειο κρέας, βάρους περίπου 1 Kg. Η κάθε συσκευασία,  βρέθηκε χωρίς ενδείξεις και χωρίς να κατέχει κανένα παραστατικό στοιχείο αγοράς ή πώλησης. Συντάχθηκε η αρ. 1141/29-01-2020 έκθεση Κατάσχεσης Ν.4235/2014 από την Δ/νση Κτηνιατρικής και τα κατασχεμένα προϊόντα καθώς και ο ίδιος προσήχθησαν στο Α.Τ. Μυτιλήνης προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του αλλοδαπού ο οποίος δεν κατείχε κανένα έγγραφο ταυτοποίησης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σύλληψη ατόμου στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, την (29-01-2020) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων αυτών, καθώς και της ποινικής νομοθεσίας που αφορά ψευδή δήλωση στοιχείων ταυτότητας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του ποσότητα κρέατος, με σκοπό την πώληση, χωρίς να πληρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και σκεύη επεξεργασίας αυτού.

Επίσης, ο 16χρονος δήλωσε κατά τον έλεγχο ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Τα προαναφερόμενα τρόφιμα και αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.