Ντου της περιφέρειας στο αυτοσχέδιο κρεοπωλείο μεταναστών στην Μόρια


Μετά την κατακραυγή του κόσμου και την ανάρτηση του LesvosPost με τις σχετικές φωτογραφίες.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη διενήργησε  έλεγχο στο ΚΥΤ Μόριας με μικτό κλιμάκιο ελέγχου της Δ/νσης  Κτηνιατρικής, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης  Εμπορίου  και με  την συνδρομή των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου.


Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, αλλοδαπός διέθετε προς πώληση σε υπαίθριο χώρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (16˚ Celsius) είκοσι (20) πρόχειρα συσκευασμένα τεμάχια νωπό πρόβειο κρέας, βάρους περίπου 1 Kg. Η κάθε συσκευασία,  βρέθηκε χωρίς ενδείξεις και χωρίς να κατέχει κανένα παραστατικό στοιχείο αγοράς ή πώλησης. Συντάχθηκε η αρ. 1141/29-01-2020 έκθεση Κατάσχεσης Ν.4235/2014 από την Δ/νση Κτηνιατρικής και τα κατασχεμένα προϊόντα καθώς και ο ίδιος προσήχθησαν στο Α.Τ. Μυτιλήνης προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του αλλοδαπού ο οποίος δεν κατείχε κανένα έγγραφο ταυτοποίησης.

Απο το Α.Τ. Μυτιλήνης προέκυψε το ονοματεπώνυμο του αλλοδαπού, οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν κατέχει Α.Φ.Μ. Το Α.Τ. Μυτιλήνης ορίστηκε ως μεσεγγυούχος των κατασχεμένων τροφίμων τα οποία οδηγήθηκαν  για αδρανοποίηση–καταστροφή, ενώπιον κτηνιάτρων.
Οι διοικητικές και ποινικές διαδικασίες για την παράβαση θα επιβληθούν από την Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Β.Α.
Οι απαραίτητοι έλεγχοι νομιμότητας θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες μας ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας.
 φωτογραφίες Μάκης Παυλέλλης