Μαζικό, παλλεσβιακό, παναγροτικό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη- Δεν κατέβηκε στους αγρότες η Καλογήρου (ΦΩΤΟ)


Μαζικό, μαχητικό, παλλεσβιακό, παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφοι της Λέσβου με πορεία συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας από την Χριστιάνα Καλογήρου, γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώπιον όλων των αγροτών να δεσμευτεί επί των αιτημάτων τους. Διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις εξευτελιστικές τιμές στο λάδι και στο γάλα. 

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την στάση της Χ. Καλογήρου να μην μεταβεί στο συλλαλητήριο προκειμένου ενώπιόν τους να δεσμευτεί επί των συγκεκριμένων και δίκαιων αιτημάτων τους, ενώ διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στην πλατεία ΙΚΑ, όπου μίλησε ο Στρατής Κόμβος, γγ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου. Αμέσως μετά με πορεία, η οποία πέρασε από την αγορά και την προκυμαία της Μυτιλήνης, κατέληξαν στην γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ανακοίνωση από την ΟΑΣΛ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τη στάση της          Γ. Γ.  κα Καλογήρου  προς τους αγρότες που έφτασαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, μετά το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΑΣΛ. Η κυρία Καλογήρου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διαδηλωτών να κατέβει να παραλάβει το ψήφισμα και να ακούσει τα παράπονά τους , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι στηρίζει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
      
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του νησιού δεν παραιτείται από τα δίκαια αιτήματά του. Πεισμώνει  και δίνει νέο ραντεβού πολύ σύντομα στο δρόμο πιο μαζικά και μαχητικά. Η ΟΑΣΛ καλεί τα Δ. Σ. των αγροτικών συλλόγων που είναι μέλη της, σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη για να πάρουν απόφαση και να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης , το τόπο και το χρόνο.

Πηγή 902.gr