«Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»: Στον σύλλογο Κατοίκων Μόριας-Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων ο Π. Ζαφειρίου


Στην Μορια για το μεταναστευτικό ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του ανεξάρτητου συνδυασμού Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

O υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Λύμπο, Μαρία Σπυρέλλη  και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και κάτοικο Μόριας Άγγελο Κυρίκη, συναντήθηκε στη Μόρια Λέσβου με μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Μόριας-Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Ψούνο και τα μέλη Κλεονίκη Βουγιουκλή, Παναγιώτη Δεληγιάννη και Παναγιώτη Καρίπης .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τοποθετήθηκε αναφέροντας αρχικά ότι η Επιτροπή Αγώνα μετατράπηκε σε Σύλλογο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα όλων των γύρω χωριών και της Μόριας ειδικότερα. Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι παρόλες τις αυτοψίες από τους αρμοδίους φορείς και τις διαμαρτυρίες-καταγγελίες των κατοίκων και των μελών του Συλλόγου, τα προβλήματα των γύρω περιοχών εξακολουθούν να υφίστανται με σημαντικότερο αυτό του μεταναστευτικού. 



Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος επεσήμανε πως ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει δημοσιεύσει μέσω του προεκλογικού του προγράμματος τις θέσεις του συνδυασμού του για το μεταναστευτικό στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία Αντιδημαρχίας Μεταναστευτικής Πολιτικής, η διεκδίκηση των δημοτικών ακινήτων που λειτούργησαν ως προσωρινές δομές φιλοξενίας και έχουν μετατραπεί σε μόνιμες και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα χωριά που βιώνουν πιο έντονα το προσφυγικό. Παίρνοντας το λόγο η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Σπυρέλλη αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου εξέτασης ασύλου με το διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και τη συντομότερη ολοκλήρωση της εξέτασης του ασύλου κατά περίπτωση. Συμπληρώνοντας την κ. Σπυρέλλη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λύμπος υπογράμμισε, ότι το ΚΥΤ Μόριας πέρα από το γεγονός ότι φιλοξενεί υπεράριθμους παράτυπους μετανάστες, είναι ουσιαστικά κέντρο καταγραφής με εσώκλειστη φιλοξενία 26 ημερών και όχι παρατεταμένης παραμονής όπως το έχουν λανθασμένα μετατρέψει. 


Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου δεσμεύτηκε να είναι αρωγός κάθε έντιμης προσπάθειας του Συλλόγου για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του και των αναγκών των κατοίκων της Μόριας και των γύρω χωριών, στοχεύοντας πάντα στη νόμιμη σταδιακή αποσυμφόρηση της περιοχής από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και στην αξιοπρεπή αντιμετώπιση των υπολοίπων εξίσου σοβαρών καθημερινών προβλημάτων.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο Μυτιληνιό δημότη και στον τόπο μας.
Ο συνδυασμός «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»