Επιστολή στην Εθνική Τράπεζα από το Επιμελητήριο Λέσβου για το λουκέτο στα υποκαταστήματα


Το ένα στην περιοχή της Γέρας και το δεύτερο στην πόλη της Μυτιλήνης

Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, έπειτα από ενημέρωση που είχε για το επερχόμενο κλείσιμο δύο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, το ένα στην περιοχή της Γέρας και το δεύτερο στην πόλη της Μυτιλήνης, απέστειλε επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα εκφράζοντας τον βαθύτατο προβληματισμό και την έντονη ανησυχία της για μια τέτοιου είδους κίνηση.

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «το κατάστημα στην περιοχή της Γέρας, εξυπηρετεί πλήθος επιχειρηματιών, καθώς η περιοχή διακρίνεται για την έντονη εμπορική και εξαγωγική της δραστηριότητα αλλά και συναλλαγές απλών πολιτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κοντινή απόσταση από την περιοχή δεν υπάρχει άλλο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα οι συναλλασσόμενοι να είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται αρκετά μεγάλη απόσταση για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο κυρίως από την εργασία τους.»

Όσον αφορά, το κατάστημα στην πόλη της Μυτιλήνης που βρίσκεται Π. Κουντουριώτη 77, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η τοποθεσία του είναι κομβικής σημασίας, μιας και είναι κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες όπως η Δ.Ο.Υ. το Επιμελητήριο κ.α. γεγονός που το καθιστά ιδιαιτέρως χρήσιμο και βολικό για τους συναλλασσόμενους.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, εκπροσωπώντας το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της Λέσβου, ζήτησε από τους αρμόδιους της τράπεζας να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, εξετάζοντας εκ νέου και αποτρέποντας το κλείσιμο των δύο καταστημάτων στο νησί.