Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημ. Δυτικής Λέσβου, Στρατής Καραγεωργίου («Ξεκινάμε»)


Στρατής Καραγεωργίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δυτικής Λέσβου με το συνδυασμό "Ξεκινάμε" του Νίκου Χήρα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Ευστράτιος Καραγεωργίου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στις 28 Απριλίου του 1968 και σπούδασε στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής με ειδικότητα Εγγείων Βελτιώσεων. 

Από το 1997 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Γεωπόνος, διατηρώντας γραφείο στην Μυτιλήνη με αντικείμενα γεωργικές και περιβαλλοντικές μελέτες, σύμβουλος Γεωπόνος Συμβατικής και Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, καταπολεμήσεις εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, ενώ είναι και εκπαιδευτής σεμιναρίων κατάρτισης.

Κατά περιόδους έχει εργαστεί και στη Διεύθυνση Γεωργίας Λέσβου με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκινά στην διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων όταν το 1988 εκλέχθηκε μέλος στο συμβούλιο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε γενικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Πεδίου Άρεως. Από το 1989 έως το 1993 διατέλεσε μέλος της κεντρικής Γραμματείας Συνδικαλιστικού – Αγροτικού της ΟΝΝΕΔ.


Αμέσως μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό ως Δόκιμος Αξιωματικός.
Η επιστροφή του στο νησί τον θέλει να αναδεικνύεται σε τακτικό μέλος στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο του παραρτήματος Αιγαίου, ενώ κατά την τριετία 2004 – 2007 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του παραρτήματος. 

Από το 2004 έως το 2005 αποτέλεσε υπεύθυνος του αγροτικού τομέα της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, ενώ από το 2013 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας. 

Η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση τοποθετείται το 2007 όταν εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου, ενώ από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου και παράλληλα μέλος σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.