Στο τραπέζι τον διαβουλεύσεων και το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΦΩΤΟ 2018

«Και γιατί να μην παίξουν τελικό με μαθητές στις εξέδρες στη Μυτιλήνη που είναι και ωραίο νησί;»

Πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη που δημοσιεύονται σε ορισμένες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στην χθεσινή σύσκεψη (2/5) που έγινε στην ΕΠΟ έπεσε πρόταση να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στην Μυτιλήνη ώστε να μοιραστεί η χιλιομετρική απόσταση των δύο φιναλίστ και να μην διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ επειδή το χρησιμοποιεί ως έδρα η ΑΕΚ.

«Και γιατί να μην παίξουν τελικό με μαθητές στις εξέδρες στη Μυτιλήνη που είναι και ωραίο νησί;» ακούστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όταν ο ΠΑΟΚ έθεσε το θέμα του ΟΑΚΑ σε περίπτωση που το παιχνίδι γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΠΑΟΚ επιμένει να διαφωνεί για οποιοδήποτε γήπεδο μέσα στην Αττική και θέλει να μην παίξει στο ΟΑΚΑ, κάτι που θα υποστηρίξει ξανά στην σύσκεψη της προσεχούς Δευτέρας.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

"Η πρώτη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παντελής),  του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ.

Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα  λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ".