Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ στη Λέσβο


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, με τη στήριξη του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, την Τετάρτη 22 Μαΐου από 9:00-12:00 π.μ.  στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ.

Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για πέμπτη χρονιά φέτος το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

130 μαθητές και μαθήτριες από επτά  Δημοτικά  σχολεία και ένα Νηπιαγωγείο της Λέσβου προσπαθούν να διερευνήσουν τα όρια της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης. Με αφετηρία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;», τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μέσα από βιωματικές δράσεις στον κοινό κύκλο αναρωτιούνται και διαπραγματεύονται  πως η διαφορετικότητα και η ποικιλία γίνονται οχήματα συνεργασίας και συνύπαρξης.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν  το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας και ομάδες παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία Βρίσας, Παλαιόκηπου, Πηγής,  Κεραμίου, Κεραμειών, Μόριας και από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Τσάτσου, Μερόπη Σερεσλή, Στέλλα Σκαρακάκη,   Ευαγγελία Τσολάκη, Μαρίζα Βαμβουκλή, Βαγγέλης Λυριτζής, Μαρία Νάκκα,   Μαρίνα Γιαβάση, Σωτήρης Ανυφαντής, Χριστόδουλος Χατζηιωάννου, Τζένη Μηνά, Θάνος Μπατσίλας, Έφη Μουζάκη, Μαριάνθη Μακρή, Παρασκευή Σωτηρέλλη, Γιώργος Κωφόπουλος, Δήμητρα Γκέκα, Λεσβία Ανδριώτου.
Συντονισμός: Διονύσης Παύλου
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Με την υποστήριξη του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ
Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr,
Τοπικός Συντονιστής Λέσβου: Διονύσης Παύλου 6976 124710