Νέο νηπιαγωγείο στους Ταξιάρχες Μυτιλήνης.. αξίας 600.000€


ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου Ανέγερσης Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου στους Ταξιάρχες προχώρησε Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Μ. Καλαϊτζής – Ν. Παπαγιαννάκης», προϋπολογισμού 600.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014 - 2020.

Σήμερα, το νηπιαγωγείο Ταξιαρχών λειτουργεί σε συστέγαση με το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών και ο χώρος δεν επαρκεί για τις ανάγκες της λειτουργίας του.
           
Με το έργο αυτό του Δήμου Λέσβου - όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός - δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα, το νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου των Ταξιαρχών θα διαθέτει αίθουσα διδασκαλίες, αίθουσα ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο, γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα, τουαλέτες (νηπίων, ΑΜΕΑ), αναβατόριο για χρήσεις ΑΜΕΑ και αποθήκες υλικού και εξοπλισμού, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
           
Η διάταξη των χώρων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις καθημερινές δραστηριότητες των μαθητών. Όλοι οι χώροι με κύρια χρήση έχουν πρόσβαση μέσω της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία χρησιμοποιείται για να φιλοξενεί τις σχολικές εκδηλώσεις και είναι σε άμεση επαφή με τον υπαίθριο στεγασμένο χώρο.
             
Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, αφού με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, ακόμη ένα σημαντικό έργο ενίσχυσης της σχολικής στέγης μπαίνει, πλέον, σε πορεία υλοποίησης. Ο κ. Γαληνός τόνισε, επίσης, ότι η ανέγερση του νέου διθέσιου νηπιαγωγείου στους Ταξιάρχες ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και προστίθεται σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, που βελτιώνουν καταλυτικά τις συνθήκες διδασκαλίας, δημιουργώντας σύγχρονα διδακτήρια.