Όνειρο ήταν και πάει… | Ιωνικός- Αιολικός 2-0- Το Fair Play των οπαδών Αιολικού και Ιωνικού (PIC, VID)


Όνειρο αποδείχτηκε τελικά για τον Αιολικό η άνοδος στην Β Εθνική. Η ομάδα της Μυτιλήνης γνώρισε σήμερα την ήττα από τον Ιωνικό στην Νίκαια, στη ρεβάνς του 2-2 του πρώτου αγώνα και δεν κατάφερε να κλείσει την χρονιά ιδανικά.

Πλέον οι ελπίδες στρέφονται στην περιβόητη αναδιάρθρωση καθώς πολλά ακούγονται και λέγονται τελευταία, καθώς υπάρχει σενάριο που θέλει να δημιουργούνται τελικά δυο όμιλοι στην Β Εθνική και να ανεβαίνουν και οι δευτεραθλητές των ομίλων, ανεξαρτήτου τη έγινε στα μπαράζ.

Ο αγώνας:

Επιστροφή στις επαγγελματίες κατηγορίες μετά από οκτώ χρόνια για τον Ιωνικό που επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής του Αιολικού με 2-0 στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα της Μυτιλήνης που είχε λήξει ισόπαλος 2-2.

Η ομάδα της Νίκαιας έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της ο οποίος δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα έπαιξε καλύτερα και έφτασε στη νίκη που της δίνει την άνοδο στη Football League.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16' με τι αυτογκόλ του Μπούζουρα. Ο Ιωνικός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 38' όταν ο Κουϊρουκίδης εκμεταλεύτηκε λάθος γύρισμα του Κρητικού και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κουμπά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 63' όμως το σουτ του Κατσίκη έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρεπίνη.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Δημακάκος, Καρέλης (46′ Θέος), Ατματζίδης, Κουιρουκίδης (86′ Μανωλάς), Γκοτσούλιας, Καλλέργης (90+1′ Τσιριγώτης), Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Πογοσιάν (63′ Κατσικογιάννης).

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απόστολος Στύλος): Κουμπάς, Λαμπράκης (58′ Ποτουρίδης), Κρητικός (46′ Βουτσιώτης), Μπούζουρας, Τζόρνταν, Βαλιός, Τάχιας (86′ λ.τ Καρυτινός), Κατσίκης (79′ Λάλας), Τσουβαλτσίδης, Διαμαντίδης, Τσουμπανέλλης.

Το απόλυτο respect στη Νεάπολη: Ποδοσφαιρικός πολιτισμός!



Δυνατή στιγμή στη Νεάπολη που μας θύμισε τις αξίες και τον γνήσιο ρομαντισμό του ποδοσφαίρου!

από mikriliga.com

Στο τέλος της ημέρας το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Θα προκύψουν νικητές και χαμένοι. Όταν όμως η αξία του νικητή δίνει δόξα και στο χαμένο, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Το σκηνικό που διαδραματίστηκε στη Νεάπολη αποτελεί ενδεχομένως μια από τις πιο δυνατές στιγμές της φετινής σεζόν της Γ’ Εθνικής.

Ο Αιολικός δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για την Football League. Το check in το έκανε πανάξια ο Ιωνικός, έχοντας προίκα το 2-2 της Μυτιλήνης, που επικράτησε με 2-0.

Στις εξέδρες ήταν και φίλοι του Αιολικού που μας χάρισαν τον απόλυτο ποδοσφαιρικό πολιτισμό, μαζί με εκείνους του Ιωνικού! Παρά την απογοήτευσή τους για την ήττα, χειροκρότησαν στο τέλος την ομάδα τους, παίκτες και τεχνικό τιμ ανταπέδωσαν και κάπως έτσι γράφτηκε ένα highlight το οποίο μας υπενθύμισε τις αξίες, το γνήσιο ρομαντισμό του σπορ και την ατόφια αγάπη για την ομάδα. Είτε κερδίσει, είτε χάσει.

Είπαμε: στο τέλος της ημέρας είναι ένα παιχνίδι!