«Μπανάνες με...συννεφάκια......» | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας


«Τρίτη 02 Απριλίου 2019»


Καλώς τα παιδιά. Όλο και κοντεύουμε στο φινάλε, για πάμε:

+ Και τώρα μπαράζ. Ο Αιολικός κατάφερε το ακατόρθωτο, να βγει δεύτερος και πλέον έχει την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει σε διπλά παιχνίδια την άνοδο του στην Β Εθνική. Η αίσθηση μου είναι πως μπορεί και να μην πάμε σε μπαράζ γιατί σε προεκλογική περίοδο συμβαίνουν πάντα τα πιο απίθανα. Μαθαίνω πως από Βόρειο Ελλάδα πιέζεται πολύ ο Γραμμένος να ανεβάσει και τους τέσσερις δευτεραθλητές, οπότε θα μας πάρει και εμάς η μπάλα.

+ Αυτό το ξέρει βέβαια καλά και ο Στύλος που δήλωσε μετά το ματς με τον Πανθηραικό, πως καλό είναι τα μπαράζ να γίνουν στην ώρα τους. Ξέρει δηλαδή πως θα πάμε πάλι στην λογική θα γίνουν – δεν θα γίνουν και αυτό μπορεί να τραβήξει πολύ. Αλλά επαναλαμβάνω πως η αίσθηση μου είναι πως δεν θα γίνουν μπαράζ. Ή θα εξαντληθούν οι πιθανότητες να μην γίνουν.



+ Ωραίος ο Λαλάς, δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα όχι μόνο σε όσους βρίσκονται σήμερα στην ομάδα αλλά και σε όσους ξεκίνησαν αλλά έφυγαν στην πορεία. Και Ψυρρόπουλο και παίκτες και Κουτρομπίλα. Και αυτό ήταν κάτι που άρεσε και στον Στύλο.

+ Πολύς κόσμος την Κυριακή στον Ταρλά. Περισσότεροι από 1200 φίλαθλοι είδαν το ματς και μάλιστα κάτω από πολύ κρύο. Ο κόσμος διψά για να δει μπάλα και τον Αιολικό να πρωταγωνιστεί. Και αν γίνει μπαράζ, το γήπεδο θα γεμίσει. Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν αυτό που είπαν οι αντίπαλοι μας. Πως παρότι το ματς είχε τεράστιο ενδιαφέρον και παιζόταν μια άνοδος, το γήπεδο ήταν εκκλησία και η φιλοξενία άψογη. Κάτι μας έμεινε από την Super League ευτυχώς…

+ Πρωταθλητής ο Όλυμπος στο τοπικό. Δίκαια? Δικαιότατα. Γιατί είχε την πιο σταθερή ομάδα, τον πιο καλό προπονητή, πήγε χωρίς άγχος και χωρίς τον τίτλο του φαβορί, «κοίμισε» όλους τους υπόλοιπους και σε λίγο θα πανηγυρίσει και επίσημα. Με την Ηφαιστία δεν ξέρω τι θα κάνει, γιατί οι Λημνιοί έχουν ταμπέλα του φαβορί και ίσως να είναι η σειρά τους να βγουν πια μετά από τόσα χρόνια. Πάντως για πρώτη φορά δεν θα είναι υπέρ της Λεσβιακής ομάδας τα προγνωστικά.

+ Την περασμένη εβδομάδα το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού είχε συμβούλιο και μεταξύ των 30 περίπου θεμάτων που συζήτησε, ήταν και αυτό όπου η ΕΠΣΛ αιτείται την χρηματοδότηση λευκώματος. Δηλαδή για να σας το κάνω πιο λιανά, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος που είναι Πρόεδρος στην ΕΠΣΛ, ζητά από τον Σταύρο Ψαρρόπουλο που είναι Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο, να χρηματοδοτήσει την έκδοση λευκώματος. Όπου λεύκωμα, ένα βιβλίο με φωτογραφίες. Δεν έχω διαβάσει την εισήγηση, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το αποτέλεσμα ήταν το αίτημα να γίνει αποδεκτό φυσικά και το ποσό που θα δώσει το Νομικό Πρόσωπο είναι 10 χιλιάδες ευρώ. Τώρα, τι θα προσφέρει ένα λεύκωμα της ΕΠΣΛ και γιατί θα δοθούν τόσα χρήματα δεν το ξέρω και καλό θα ήταν να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν να μας απαντήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου που ψηφίζουν τέτοιες εισηγήσεις.



+ Πέρα πάντως από το κατά πόσο είναι χρήσιμη ή όχι μια τέτοια έκδοση και κατά πόσο υπάρχει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, δεν ξέρω κατά πόσο είναι και ηθικό όλο αυτό. Το να είσαι Πρόεδρος δηλαδή σε δυο Νομικά Πρόσωπα και το ένα να κάνει δουλειές για το άλλο, με κρατικό χρήμα. Αλλά ο Ψαρρόπουλος μια χαρά την έχει βρει. Σάμπως αυτός φταίει. Άλλος τον έβαλε στην θέση αυτή. Μας τον άφησε πεσκέσι και εκείνος πήγε σπίτι του… Εξάλλου τα δικά του χρήματα ξοδεύονται για να νοιαστεί?

+ Μέχρι και φωτογραφία προφίλ έβαλε σήμερα στην σελίδα του Οργανισμού στο Facebook. Μέχρι να βγει το λογότυπο των 1000 ευρώ θα βλέπετε τον Σταύρο λοιπόν…

+ «Είμαστε στο τελικό στάδιο των διαδικασιών που απαιτούνται. Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απομένει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου να ολοκληρώσει το δικό της κομμάτι, ώστε μέσα στον Μάρτιο να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε τα δύο αυτά έργα πνοής για τον αθλητισμό του νησιού μας. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί το πολύ ένα εξάμηνο, μέχρι να μπει ο εργολάβος μέσα στα Στάδια και να ξεκινήσει τις εργασίες του τόσο σε Μυτιλήνη και Καλλονή, όσο και σε Πολιχνίτο...». Αυτά είχε πει στις 6 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος Έργων Κώστας Κατσαρός μιλώντας στο Sportlesvos για την αντικατάσταση των ταρτάν σε Ταρλά και Καλλονή. Θα το βάζω κάθε εβδομάδα. Σήμερα έχουμε 2 Απριλίου. Δημοπράτηση δεν υπάρχει και όπως μας έλεγε ο Γρηγόρης Κοντός, δεν πρόκειται να γίνει άμεσα το έργο, αν τελικά γίνει και ποτέ. Δεν χαίρομαι που δικαιώνομαι και ας με κατηγορούν όλοι αυτοί ως μηδενιστή κτλ. Αντίθετα λυπάμαι γιατί δεν έχουν τα κότσια όλοι αυτοί που τάζουν να βγουν μια φορά, ΜΙΑ και να ζητήσουν συγνώμη γιατί στάθηκαν ανακόλουθοι. Όχι από μας. Από τους αθλητές και τους γονείς τους που τους δουλεύουν…

+ Με ρωτούσε ένας πρώην διαιτητής, αν υπάρχει Σύνδεσμος Διαιτητών αν λειτουργεί κτλ. Δεν υπάρχει. Στα χαρτιά μπορεί. Στην πράξη όμως όχι. Ουδείς ασχολείται σοβαρά, πλην 1-2 ατόμων. Οι υπόλοιποι απλά πάνε για την φωτογραφία όταν υπάρξει λόγος.

+ Ο Πάλλης, ο βουλευτής ντε, βρέθηκε προχθές στον Ταρλά. Ο Πάλλης. Που η σχέση του με την μπάλα είναι όσο η δική μου με την αστροφυσική. Όχι ότι κατάλαβε και πολλά πάντως….



+ Μετά την Μπάλιακα και την Τσογγάρη, ο σύνδεσμος απέκτησε και τρίτη γυναίκα βοηθό. Η εκ Σάμου Αλίκη Ρίγλη η οποία είναι εκπαιδευτικός και έχει «τρέλα» με το ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει πολλά καλά σχόλια και ενδεχομένως αν προσεχθεί να πάει και πιο ψηλά. Και όπως μαθαίνουμε έχει και πολλούς θαυμαστές… Το νου σας…

+ Αυτά για σήμερα. Με γέλιο θα κλείσουμε…Αφού ξέρετε η μαϊμού είναι χωρατατζού…