Καλλιτεχνικό κάλεσμα της Ειρήνης Κουρτζέλλη σε ντόπιους καλλιτέχνες


Πριν λίγο καιρό αναδείξαμε την αξιέπαινη και πρωτοπόρα εθελοντική δραστηριότητα της καλλιτεχνικής ομάδας «Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά», ιθύνων νους και ψυχή της οποίας είναι η εκλεκτή συγχωριανή μας Ειρήνη Κουρτζέλλη.

Όπως εξήγησε η Ειρήνη στη συνέντευξη που έδωσε στην Ελπίδα Πιτάκη και η οποία δημοσιοποιήθηκε στο newsbeast στις 23/2/2019, το σύνθημα της ομάδας αυτής είναι «περισσότερα χρώματα, περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά». Με το συγκινητικό της έργο χρωματίζει τον κόσμο των παιδιών κάνοντάς τον πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο, πιο χαρούμενο.


Παιδιών ενός κατώτερου Θεού που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά στη ζωή. Παιδιών που νοσηλεύονται σε παιδοχειρουργικές μονάδες. Παιδιών που εγκαταλείφθηκαν και ζούνε σε ιδρύματα. Παιδιών προσφύγων και μεταναστών που γνώρισαν την σκληρή πλευρά της ζωής από πολύ μικρή ηλικία. Παιδιών που ζούνε αποκλεισμένα σε παραμεθόριες περιοχές.

Όλα αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Και αυτό το όνειρο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα, με τα μέσα και τη θέληση που διαθέτουν, οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά». Μέσα από την αγάπη τους για τους νέους σκυταλοδρόμους της ζωής και την τέχνη αναλαμβάνουν να δώσουν χρώμα σε όλους αυτούς τους χώρους όπου φιλοξενούνται τα συγκεκριμένα παιδιά, φέρνοντάς τα σε επαφή με την τέχνη και προσφέροντάς τους αμέτρητες ζωγραφικές εικόνες, που ζωντανεύουν πάνω στους άψυχους τοίχους τα αγαπημένα τους παραμύθια και κόμικς και τους λατρευτούς τους ήρωες.




Η ευαίσθητη καλλιτέχνιδα, συνεχίζοντας με ζέση και πάθος την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία, απευθύνει κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες να ενταχθούν στην ομάδα και να αναλάβουν δράση στο νησί μας. Το email της είναι: irenekourtz.art@gmail.com και το κινητό της 6973748298 (15.00΄-22.00΄). Ευχόμαστε η καλλιτεχνική Λέσβος να ανταποκριθεί στο ευγενικό κάλεσμα της Ειρήνης και σύντομα αυτή η δημιουργική συνεύρεση και συνεργασία να αποδώσει καρπούς!