Απάντηση Σ. Γαληνού σε δημοσίευμα του LesvosPost για τα περί απαίτησης του να σπάσει ο δήμος στα δυο


Για μια ακόμη φορά (χάσαμε το μέτρημα) ο Δήμαρχος Λέσβου θέλησε να απαντήσει επιλεκτικά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας.


Η επιστολή του Δημάρχου στο LesvosPost

ΠΡΟΣ: Διευθυντή lesvospost.com

“Το δημοσίευμα σας που θέλει το Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό, να  απαίτησε να γίνουν δύο οι δήμοι αντί για τρείς που συζητούσε το Υπουργείο και πρότεινε ο κ. Αθανασίου είναι απόλυτα ψευδές, συκοφαντικό και με σαφή πρόθεση να πλήξει προσωπικά τον Δήμαρχο Λέσβου.
Σας καλούμε να το ανακαλέσετε άμεσα διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Επιτέλους η παραπληροφόρηση των πολιτών από άτομα που υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς πρέπει να λάβει τέλος.  

Η απάντηση του Lesvospost:

«Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Λέσβου θέλησε να απαντήσει επιλεκτικά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, θεωρώντας πως θίγεται από την συγκεκριμένη μας αναφορά, ότι δηλαδή ζήτησε να γίνουν δυο δήμοι αντί για τρείς που ήταν η πρόταση του κ. Αθανασίου.

Και αναφέρουμε επιλεκτικά γιατί δεν είδαμε τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια ευαισθησία στο προχθεσινό μας θέμα με την μισθοδοσία των μελών της ΔΕΔΑΛΑΠ, για παράδειγμα, για το οποίο ο κ. Γαληνός δεν είπε ούτε λέξη.

Στο προκείμενο τώρα, είναι γεγονός και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, πως ο ίδιος ο κ. Γαληνός έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι δεν θα είναι υποψήφιος αν ο Δήμος δεν σπάσει και πως θα αποσύρει την υποψηφιότητα του. Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν πως η ενημέρωση έγινε και στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση πριν από μερικές ημέρες.

Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει πως είναι υπέρ του σπασίματος. Από κει και πέρα, το γεγονός πως άλλοι Δήμοι, όπως για παράδειγμα αυτός της Κεφαλλονιάς, με λιγότερο πληθυσμό και έκταση από την Λέσβο διασπώνται σε τρείς Δήμους και η Λέσβος, ο μεγαλύτερος Δήμος αυτή την στιγμή, διασπάται σε δυο, αντί για τρείς, προφανώς και είναι περίεργο, από την στιγμή που υπάρχει ήδη πρόταση για τρείς ή περισσότερους δήμους.

Η αναφορά μας στο ότι ο κ. Γαληνός απαίτησε από τον κ. Χαρίτση να είναι δυο τελικά οι Δήμοι πέραν από το γεγονός πως προέρχεται από δημοσιογραφικές πηγές, τις οποίες δεν θα αποκαλύψουμε φυσικά, είναι και προσωπική μας εκτίμηση έχοντας καλύψει το ρεπορτάζ της διάσπασης εδώ και μήνες και έχοντας μιλήσει με δεκάδες τοπικούς και όχι μόνο παράγοντες της πολιτικής.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο η αναφορά μας δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη του κ. Γαληνού και να συκοφαντήσει τον ίδιο.

Αντίθετα θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο ίδιος ποίοι είναι αυτοί που παραπληροφορούν τους πολίτες και υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.»