Επάγγελμα- μέλος Δ.Σ ΔΕΔΑΠΑΛ στην Δημοτική αρχή Γαληνού (έγγραφο ντοκουμέντο)


Από 500 έως 900 ευρώ εισπράττουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας
Το έγγραφο το οποίο αποδεικνύει τα ακριβή ποσά συνολικά τα οποία καταβάλλονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑΠΑΛ την τελευταία πενταετία, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Lesvospost.

Ένα επίσημο έγγραφο το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου κ. Αποστόλου και προκαλεί εύλογες απορίες ως προς την μεγάλη απόκλιση που υπάρχει όσον αφορά τα ποσά που καταβάλλονται από χρόνο σε χρόνο στα μέλη του ΔΣ.

Επί Προεδρίας Γιάννη Βατού το 2013 και το 2014 τα ποσά που είχαν καταβληθεί ήταν 7.844 και 4.800 ευρώ αντίστοιχα, υπήρξε δηλαδή μείωση από την πρώτη χρονιά προς την δεύτερη και φυσικά η συμμετοχή των μελών ήταν αμισθή με τα χρήματα που δαπανήθηκαν να αφορούν λειτουργικά έξοδα του ΔΣ και όχι αποζημιώσεις. Αμέσως μετά την ανάληψη της εταιρίας από την νέα δημοτική αρχή το 2015, το ποσό των 4.800 12πλασιάστηκε και πήγε στις 57.597 ευρώ ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε άλλη μια μικρή αύξηση φτάνοντας τις 60.475 ευρώ.

Το 2017 είχαμε άλλη μια αύξηση του ποσού που καταβάλλονταν στα μέλη του ΔΣ της ΔΕΔΑΠΑΛ, το οποίο έφτασε στις 82.352 ευρώ.

Με λίγα λόγια τα 9 μέλη της διοίκησης της εταιρίας, ενώ το 2013 και το 2014 δεν εισέπρατταν χρήματα για την συμμετοχή τους στο ΔΣ, από το 2015 πληρώνονται με μηνιαίες αποζημιώσεις που ξεπερνάνε τα 500 ευρώ για τον καθένα, φτάνοντας ακόμη και τα 900 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως χωρίς να παρέχουν κάποιες υπηρεσίες, έχοντας απλά συμμετοχή στο ΔΣ έχουν ένα «μισθό» άκρως ικανοποιητικό στις ημέρες μας. Και αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να μας απαντήσει η δημοτική αρχή.

Γιατί πριν αναλάβει εκείνη δεν υπήρχαν «μισθοί» στα μέλη του ΔΣ και γιατί θα πρέπει να πληρώνονται όσοι συμμετέχουν σε ένα ΔΣ μια εταιρίας του Δήμου και μάλιστα όχι με μια απλή τυπική αποζημίωση ανά συνεδρίαση, αλλά με έναν κανονικό μισθό που δεν έχει και ανταποδοτικό όφελος.

Το θέμα ανέδειξαν χτες και τα Νέα της Λέσβου, με ρεπορτάζ της Ντίνας Βερβέρη, στο οποίο αναφέρονται δηλώσεις τόσο του κ. Κατζανού, πρώην Προέδρου της ΔΕΔΑΠΑΛ, όσο και του Δημοτικού Συμβούλου Στρατή Τζιμή, οι οποίοι αλληλομηνύθηκαν με τον δεύτερο να αναδεικνύει το θέμα και τον πρώτο να τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το έγγραφο ωστόσο που παρουσιάζει σήμερα το Lesvos post δίνει όλες τις απαντήσεις…