Με Στρατή Ζαφείρη ο Γιώργος Πάλλης σε Ερεσό, Σίγρι και Βατούσα


Περιοδεία σε Ερεσό, Σίγρι και Βατούσα πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης

Περιοδεία σε Ερεσό, Σίγρι και Βατούσα πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαζί με τον πρώην ΓΓ Βιομηχανίας Στρατή Ζαφείρη και τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τα αγροτικά ζητήματα Στρατή Νικολάου.

Στην Ερεσό συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και μέλη του τοπικού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες που δίνει στις κοινότητες ο νέος νόμος του Υπ. Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση και πώς αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πλέον με τον «Κλεισθένη» η κάθε κοινότητα θα έχει το δικαίωμα και τον σχετικό προϋπολογισμό να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τύχη της, ενώ η κοινωνία και οι πολιτικοί υποψήφιοι των κοινοτήτων θα πάψουν να είναι έρμαιο των διαφόρων υποψήφιων Δημάρχων-πολιτευτών.

 Για τον λόγο αυτό ο Γιώργος Πάλλης προέτρεψε τους παρευρισκομένους να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργήσουν πολιτικούς σχηματισμούς από ικανούς ανθρώπους, με αγάπη για τον τόπο τους και όρεξη για δουλειά, οι οποίοι εντέλει θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια, με κριτήριο τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για την κοινότητα. Επιπλέον, ο βουλευτής επεσήμανε ότι η απλή αναλογική στον τρόπο εκπροσώπησης της κοινότητας αλλά και η ξεχωριστή εκλογή με διαφορετικό ψηφοδέλτιο του τοπικού από το Δημοτικό συμβούλιο στην ουσία θέτει όλη την λογική της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια εντελώς νέα βάση προς όφελος της δημοκρατικής εκπροσώπησης αλλά και των ίδιων των κοινοτήτων και τελικά των πολιτών.      

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Λέσβου αναφορικά με την υλοποίηση της προαναγγελθείσας εξαγγελίας της κυβέρνησης για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που μέχρι σήμερα νιώθει αποκομμένη από την κεντρική διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Πάλλης επανέλαβε πως η διάσπαση του Δήμου ήταν και παραμένει ένα δίκαιο αίτημα με σημαντικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στην ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού μας. Ο βουλευτής ενημέρωσε πως, εντός των επόμενων ημερών, αναμένει από το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσεις που να λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα και την προτεραιότητα του νησιού μας στο ζήτημα αυτό. Τέλος, ο κ. Πάλλης ενημερώθηκε για διάφορα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η πορεία των έργων στο Λιμάνι Σιγρίου, τον οδικό άξονα Σιγρίου-Καλλονής και την πλακόστρωση στο χωριό του Σιγρίου.