«Μπανάνες...απλές»| Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου



Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας


Καλώς τα παιδιά. Πρόλογο δεν έχω σήμερα πάμε κατευθείαν στο ψητό

+ Την καλύτερη εμφάνιση του φέτος έκανε προχθές ο Αιολικός και επιτέλους πήρε ένα ματς από αυτά που χαρακτηρίζονται «τελικοί». Γιατί τα τελευταία χρόνια τέτοιο ματς ποτέ δεν είχε πάρει. Βέβαια για να ακριβολογούμε απλά παρέμεινε ζωντανός για την 2η θέση, η οποία εξακολουθώ να υποστηρίζω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο έργο. Απλά πήραμε μια μικρή παράταση.

+ Και στον Ηλυσιακό πάντως μην νομίζει κανείς πως «καίγονται» να βγουν. Μιλώντας μετά το παιχνίδι έλεγαν πως δεν έχουν τέτοιες βλέψεις, απλά αν έρθει η άνοδος δεν θα πουν όχι. Και το υποστήριζαν λέγοντας πως οι άλλοι δεύτεροι από τα μπαράζ, είναι ομάδες πανίσχυρες που έχουν δαπανήσει πολλά λεφτά και έχουν και άλλες…άκριες. Γιατί δεν είναι μόνο να βγεις δεύτερος. Είναι να μπορέσεις μετά να περάσεις και το εμπόδιο ενός Ασπροπύργου(Βαζάκας), ενός Διαγόρα Ρόδου, ενός Εθνικού ή Ιεράπετρας. Και αυτό παραείναι δύσκολο.

+ Ομάδα που να πείθει για να πάρει το πρωτάθλημα στην Α κατηγορία δεν υπάρχει. Ίσως ο Όλυμπος λόγω Παπαλόπουλου που είναι «μανούλα» σε αυτές τις καταστάσεις να έχει ένα προβάδισμα, αλλά δεν αποκλείω ούτε τον Αετό, ούτε τον Διαγόρα. Μέχρι εκεί όμως. Και βέβαια μην ξεχνάμε και την Ηφαιστεία μετά.

+ Στην ζώνη της παραμονής εδώ μπερδεύουν πολύ τα πράγματα, αφού 6 ομάδες παλεύουν να σωθούν. Η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική εδώ και θα πέσουν κορμιά μέχρι τέλους γιατί οι διαφορές είναι μικρές.

 + Αυτό που δεν μου άρεσε προχθές στα Λουτρά ήταν το βρισίδι που έφαγε η Μπάλιακα που ήταν βοηθός από την πλευρά της κερκίδας. Τέτοιες εκφράσεις και τέτοια λόγια, δεν έχω ξανά ακούσει προς γυναίκα, και πάλι καλά να λένε στον Αετό που θα την γλυτώσουν με ένα πρόστιμο αφού γράφτηκαν όλα στο φύλλο αγώνος. Βέβαια 2-3 ήταν αυτοί που έκαναν την «ζημιά», δεν ήταν περισσότεροι. Και προς τιμήν του ο Παναγιώτης Χριστόφας πήγε και τους ζήτησε να σταματήσουν.

+ Αθλητικά έργα ανακοινώνονται, διαρρέονται, τάζονται κτλ, αλλά στα Λουτρά και στο γήπεδο όπου κάθε Κυριακή σχεδόν φιλοξενούνται 200-300 άτομα, ο κόσμος κατουράει στα χωράφια. Ναι κατουράει είναι η σωστή έκφραση μπας και το καταλάβουν οι αρμόδιοι . Μια τουαλέτα δεν έχουν φιλοτιμηθεί να κάνουν στο χώρο εδώ και χρόνια και κατά τα άλλα κάνουν επισκέψεις για το Θεαθήναι. Σπανέ τώρα που είναι εκλογές ότι κάνεις. Μετά πάλι χαρτί υγείας και στα χωράφια.

+ Και μιας και είπα για αθλητικά έργα, συνεχίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου να μας «δουλεύουν» ψιλό γαζί. Μέσα στον Μάρτιο λέει θα δημοπρατηθούν τα ταρτάν σε Καλλονή και Μυτιλήνη και μέσα σε διάστημα έξι μηνών θα αναλάβει και εργολάβος. Δυο μήνες πριν τις εκλογές θα δημοπρατηθεί έργο? Εγώ δεν το πιστεύω και θα περιμένω τον Μάρτιο και μακάρι να διαψευστώ. Αυτό που με εξοργίζει ξέρετε πιο είναι όμως. Ότι εδώ και μια πενταετία που είναι στα πράγματα η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει παρά ελάχιστα σε αθλητικές υποδομές. Τα χουμε ξανά πει μην τα επαναλαμβάνουμε. Τους τελευταίους μήνες «ξύπνησε» και προσπαθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια που επίσης «ξύπνησε» και αυτή φέτος, να κάνει αθλητικά έργα. Το να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο όμως, το να προσπαθείς να δείξεις έργο που δεν έχεις κάνει, το να προσπαθείς να εξαπατήσεις τον κόσμο απλά και μόνο για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά, εμένα με ξεπερνά και με εξοργίζει. Ούτε μηδενιστικές λογικές έχουμε, ούτε μίζεροι είμαστε. Και αν κάποιος θέλει περισσότερο από τον καθένα να γίνουν έργα αθλητικά στο νησί, αυτοί είναι οι άνθρωποι που είμαστε μέσα στον αθλητισμό και «ζούμε» από αυτόν. Αλλά δεν μπορώ να με θεωρούν μαλάκα και να μην αντιδρώ, για να μην χαρακτηριστώ μηδενιστής. Αυτά για την ώρα.

+ Υποψήφιος στο Παλαιό Φάληρο θα είναι ο Πρόεδρος του Ατρόμητου Ανεμότιας Δημήτρης Μητρέλος. Με το καλό να πω εγώ και Δήμαρχος. Όχι Παλαιού Φαλήρου… Αλλά την επόμενη τετραετία εδώ…

 + Να ρωτήσω κάτι την ΕΠΣΛ, αν και ξέρω πως απάντηση δεν θα πάρω. Παρατηρητές αγώνα μπαίνουν όποιοι να ναι? Εννοώ πρέπει να έχεις κάποιο ιδιαίτερο προσόν εκτός από το να εργάζεσαι για τον Πρόεδρο? Γιατί ήξερα πως μέχρι και σχολή παρατηρητών είχε δημιουργήσει η ΕΠΣΛ και από εκεί έπαιρνες τον «τίτλο».

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Είναι και Ευρωπαική εβδομάδα αυτή οπότε χαλαρά…