«Που δαπανήσατε τις 350.000 ευρώ κ. Κατσαρέ?»


Ένταση και διαξιφισμοί είχαμε χτες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το προεκλογικό κλίμα να έχει αρχίσει σιγά – σιγά να «ζεσταίνεται».


Ένα από τα σημεία της έντασης ήταν η κόντρα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Κατσαρού με τον Δημοτικό Σύμβουλο Στρατή Τζιμή με θέμα τις 350 χιλιάδες ευρώ που χειρίστηκε η δημοτική αρχή. Χρήματα τα οποία δόθηκαν από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν ζημιές και καταστροφές στην αγροτική οδοποιία από τον σεισμό του Ιουνίου του 2017.

Με έγγραφο του στις 14 Νοεμβρίου του 2018, ο κ. Τζιμής ζητούσε στοιχεία από τον κ. Κατσαρό, ως αρμόδιο αντιδήμαρχο , για το πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα αυτά, που δηλαδή έγιναν οι εργασίες και σε ποια σημεία.

Η ερώτηση του κ. Τζιμή δεν απαντήθηκε ποτέ και χτες κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο ίδιος θέλησε να την επαναφέρει και να ζητήσει απαντήσεις, αντί αυτού έλαβε την οργισμένη απάντηση του κ. Κατσαρού, ο οποίος έκανε λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες, ζητώντας από τον δημοτικό σύμβουλο να απευθυνθεί στον εισαγγελέα αν θεωρεί πως έχει γίνει κάτι μεμπτό. Ωστόσο δεν απάντησε γιατί επί τρείς μήνες η υπηρεσία του ή ο ίδιος δεν έχουν απαντήσει σε έναν δημοτικό σύμβουλο για κάτι που είναι υποχρεωμένοι να πράξουν, πετώντας ουσιαστικά την μπάλα στην εξέδρα.

Ο κ. Τζιμής με δελτίο τύπου που απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ, επαναφέρει το θέμα, ζητώντας να πάρει απαντήσεις για το που πήγαν τις 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ επισυνάπτει και την αρχική του έγγραφη ερώτηση προς την αρμόδια υπηρεσία: «Στα πλαίσια του δημοκρατικού ελέγχου ως δημοτικός σύμβουλος Λέσβου καλώ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Κώστα Κατσαρό, να καταθέσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τα στοιχεία που του ζήτησα, πριν από τρεις μήνες (αρ. Πρωτ.:51686/14-11-2018 Δήμος Λέσβου), σχετικά με το έργο: «Εργασίες αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία Δ. Λέσβου από το σεισμό του Ιουνίου 2017», δαπάνης 350.000 €. Συγκεκριμένα, δεν θέλησε να δώσει γραπτές εξηγήσεις σε μένα που έκανα την επερώτηση, προ τριμήνου, ούτε να απαντήσει σε δημοτικούς συμβούλους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σε ποιες περιοχές- τοποθεσίες δαπανήθηκε το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό. Οι επικλήσεις-δικαιολογίες του περί «προεκλογικών σκοπιμοτήτων», περί «ύπαρξης εισαγγελέως», περί «ευθύνης υπογραφόντων μηχανικών» καταστρατηγούν τους δημοκρατικούς θεσμούς ελέγχου και λογοδοσίας και τον εκθέτουν ηθικά και πολιτικά. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν πιστεύει ότι οι εκλεγμένοι από τους Λέσβιους έχουν ως ύψιστο χρέος την προστασία του δημόσιου χρήματος και αυτονόητα αναζητούν την πλήρη διαφάνεια στις δαπάνες του Δήμου».

Δείτε το έγγραφο του κ Τζιμη