Πριν από τα Χριστούγεννα η διάσπαση του Δήμου Λέσβου;

Πριν από τα Χριστούγεννα στο νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για τη  διάσπαση των Δήμων


Πριν από τα Χριστούγεννα στο νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για τη  διάσπαση των Δήμων η οποία  θα αφορά «εξόφθαλμες περιπτώσεις που είναι λίγες» όπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, το Υπουργείο δε φαίνεται να βιάζεται καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν διεργασίες που έχουν να κάνουν με τη διάσπαση του ενιαίου δήμου και συγκεκριμένα , στην τροπολογία να αναφέρονται σαφώς τι θα γίνει με το προσωπικό που απασχολείται, τα χρέη, την οικονομική υπηρεσία, την τεχνική υπηρεσία κτλ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμησης της έμφυλης βίας , στο οποίο θα περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις που αφορούν τους δήμους και συγκεκριμένα τη  θέσπιση της δημιουργίας Επιτροπών Ισότητας Φύλων στους δήμους, τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση από τους δήμους σχετικών προγραμμάτων.

Σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται  με τη μορφή τροπολογίας η διάσπαση  πέντε νησιωτικά δήμων μεταξύ των οποίων ο Δήμος της Λέσβου και κατά πάσα πιθανότητα οι Δήμοι Κέρκυρας και Κεφαλονιάς.

Όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Αιγαίου, η Κατερίνα Κνήτου μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη για την αυτοδιοίκηση, στην τελευταία επίσκεψή της στη Λέσβο , ο προγραμματισμός του υπουργείου αφορά τη διάσπαση σε δύο δήμους.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ