Μια μεγαλειώδης εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους»-Κατάμεστο από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (pics)

Ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στη Μυτιλήνη


Μια μεγαλειώδης εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους»
Κατάμεστο από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου

Σε μια άνευ προηγουμένου μεγαλειώδη εκδήλωση, εκατοντάδες Μυτιληνιοί - Λέσβιοι κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης,  την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, για να ακούσουν την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου, με θέμα: «Γάμος, ότι πιο όμορφο σου έχει συμβεί». Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος είναι ένας  χαρισματικός ιερωμένος,  νέος στην ηλικία, που σαγηνεύει τα πλήθη και κυρίως τους νέους, με τον απλό, κατανοητό, γλαφυρό, χιουμοριστικό αλλά και μεστό νοημάτων  λόγο του.

Ο π. Ανδρέας μίλησε χαριτωμένα για το μεγάλο και φλέγον θέμα του γάμου που απασχολεί κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα τους νέους. Τόνισε τη σημασία της σωστής προετοιμασίας των νέων πριν από το γάμο αλλά και με πολλά παραδείγματα που αλίευσε μέσα από την μακρά του πείρα ως πνευματικός πατέρας χιλιάδων ψυχών, περιέγραψε πως οι δυσκολίες που παρουσιάζονται μέσα στο γάμο μπορούν να μετατραπούν σε ευλογίες, ώστε πράγματι να αποδειχθεί ότι ο «Γάμος είναι ότι πιο όμορφο έχει συμβεί» στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Τον π. Ανδρέα προλόγισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό και το όραμα του συλλόγου που δεν είναι άλλο από το να αποτελεί ο Σύλλογος, ένα μέσο προβολής και σωτηρίας της πνευματικής και πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Επίσης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, ο Θεολόγος καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης παρουσίασε με συντομία το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο για το έτος 2019, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους». Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη εκκλησιαστική και εθνική μορφή του Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος γεννήθηκε στη Στύψη της Λέσβου αλλά ως Μητροπολίτης Καστοριάς αναδείχθηκε σε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα. Μάλιστα, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους», προχωρεί σε μια πρωτοποριακή και δυναμική πρωτοβουλία.  Συγκεκριμένα αποφάσισε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν  από την πώληση του ημερολογίου, να διατεθούν ώστε να τυπωθούν όσα ημερολόγια χρειάζονται για να διανεμηθούν δωρεάν στο στρατό μας και στους μαθητές των σχολείων μας, εφόσον φυσικά ληφθεί η άδεια  από τους υπευθύνους των παραπάνω θεσμικών φορέων, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν, όλοι, οι στρατιώτες μας και οι μαθητές μας, να πληροφορηθούν για τη μεγάλη αυτή μορφή τον επονομαζόμενο και Παπαφλέσσα της Λέσβου Γερμανό Γαραβαγγέλη και για τους αγώνες που αυτός κατέβαλε για τη σωτηρία της Μακεδονίας, του Πόντου, της Ελλάδας.


Πηγή Zoiforos.GR