"Κόντρα" Αστυρακακη- επιχειρηματιών με φόντο την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου Μυτιλήνης


Συνεχίζεται η άτυπη κόντρα του αντιδημάρχου κ Αστυρακακη με μερίδα επιχειρηματιών της περιοχής Λαλαδικα Μυτιλήνης με θέμα την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου



Η απάντηση Αστυρακακη:

Ο κος Αστυρακακης με δήλωση του λέει πως κάποιοι έδωσαν στα ΜΜΕ την επιστολή για να προκαλέσουν με σκοπό να μην γίνει η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Αναλυτικά:
                       
Σχετικά με το κείμενο – δημοσίευμα,  που αφορά την πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα, τις νυχτερινές ώρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου αναφέρομαι και ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής ( αυτή την αρμοδιότητα και την αντίστοιχη ευθύνη για το θέμα έχει άλλος συνάδελφός μου ) και στο οποίο υπάρχουν υπογραφές συμπολιτών μας (κάποιες από τις οποίες δεν υφίστανται ) , έχω να πω τα εξής.

Α) Ο άνθρωπος  που προκάλεσε το δημοσίευμα γνώριζε πολύ καλά πως δεν είμαι Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής.

Β) Από την προεκλογική ακόμα περίοδο , πριν από 4 χρόνια , συζητώντας εγώ με τον Δήμαρχο για διάφορα ζητήματα αναπλάσεων και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης , είχαμε συμφωνήσει και στην δρομολόγηση των διαδικασιών αλλαγής χρήσεων στην περιοχή Λαδάδικα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης και αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Γ) Έχουμε δρομολογήσει μέσω της  Πολεοδομίας και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για αυτές τις αλλαγές. 

Δ) Σε συνέχεια των παραπάνω , είχαμε και την περσινή πεζοδρόμηση τις νυχτερινές ώρες στα σοκάκια της περιοχής, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Η εικόνα αυτή ΑΡΕΣΕ στη Δημοτική Αρχή, στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες. Η εικόνα αυτή θέλουμε να διατηρηθεί. Και θέλουμε να βρεθούν οι λύσεις αυτές (κάτι που έχει γίνει και στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης και την Πλάκα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις) ώστε να υποχωρήσουν οι όποιες  ανησυχίες συμπολιτών μας, σε σχέση με την ασφαλή διέλευση οχημάτων άμεσης δράσης , όπως είναι τα ασθενοφόρα, Πυροσβεστικές κλπ).  Φέτος εξ’ άλλου προγραμματίζουμε , μαζί με τους ουζοποιούς του νησιού, να συνεχιστεί στην Πλατεία Σαπφούς και στα Λαδάδικα το Ouzo Fest πιο αναβαθμισμένο , με περισσότερες μουσικές       - κυρίως- δράσεις. Η διαχείριση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων που αναβαθμίζουν την αισθητική. την λειτουργικότητα και την τουριστική εικόνα μιας περιοχής, πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως συναινέσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Τουρισμού
Δήμου Λέσβου
Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Η νέα ανακοίνωση- επιστολή των επιχειρηματιών

ΑΘΑΝΑΣΕΛΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΚΟΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

Μυτιλήνη 28 / 5 / 2018 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε δήλωση – παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αστυρακάκη, σχετικά με την επιστολή 40 περίπου καταστηματαρχών της περιοχής Λαδάδικα, για την επικείμενη πεζοδρόμηση φέτος το καλοκαίρι.

Καταρχήν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημα αυτής της παρέμβασης, αφού:

α) ο κ. Κωνσταντίνος Αστυρακάκης δεν είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η αναφορά μας στο όνομά του, αντί του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Καρασάββα, έγινε καθαρά από συντακτικό λάθος.

β) η επιστολή μας ουσιαστικά επαινεί σαφέστατα την εφαρμογή του μέτρου της περσινής πεζοδρόμησης από τη Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα επιζητεί και τη φετινή εφαρμογή της κατά τα περσινά πρότυπα και όχι επιλεκτικά σε ορισμένους μόνο δρόμους.

Στην άνευ λόγου αυτή παρέμβαση του κ. Αντιδημάρχου, υπονοείται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι υπογραφές των καταστηματαρχών είναι πλαστογραφημένες, γεγονός που διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι μετά τη σύνταξη της επιστολής από μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών, εμείς προσωπικά, απευθυνθήκαμε στο μεγαλύτερο μέρος των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι μετά την ανάγνωση του κειμένου, την υπέγραψαν με πολύ μεγάλη προθυμία.

Ακολούθησε η αποστολή της στα ΜΜΕ της Λέσβου, ενώ η συγκομιδή και νέων υπογραφών συνεχίστηκε και μετά τη δημοσιοποίησή της.

Η φράση του κ. Αντιδημάρχου ότι “κάποιες από τις υπογραφές δεν υφίστανται” μας προσβάλλει προσωπικά και τον παρακαλούμε να ανακαλέσει άμεσα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία,
Σοφοκλής Αθανασέλλης

Χρήστος Κοντέλης