Το πρώτο δρομολόγιο "Küçükkuyu - Πετρα" είναι γεγονός- Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα απέναντι παράλια από την Πετρα (pics)

Χτες πραγματοποιήθηκε το πρώτο - αναγνωριστικής φύσεως - δρομολόγιο "Küçükkuyu - Petra" με το σκάφος "KOÇAL KARDEŞLER".

Το εν λόγω δρομολόγιο, όπως και τα προγραμματισμένα μετά απ' αυτό, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της τουρκικής εταιρείας "DENTUR AVRASYA GRUP" με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Μήθυμνας "LESVORAMA".

Στο σκάφος, που έδεσε στο λιμάνι της Πέτρας, επέβαιναν εκπρόσωποι της εταιρείας "DENTUR AVRASYA GRUP", ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας Αντώνης Κελαϊδίτης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Μολύβου - The Other Aegean Ιγνάτης Χατζηχρήστος, Εύη Μανταίου και Γιάννης Κυριακόπουλος.




Στο "καλωσόρισμα" παρευρίσκονταν ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Στέλιος Καραντώνης και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου - The Other Aegean Νίκος Μόλβαλης.

Ενημέρωση itvpetra

Ένα όνειρο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας γίνεται πραγματικότητα. 

Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πέτρας Λέσβου – Kucukkuyu επαρχίας Canakkale Τουρκίας.

Αποστολή του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, και του δικτύου κάτω από την ομπρέλα του LESVOS THE OTHER AEGEAN, από την ίδρυσή τους είναι, πέραν των, αποκλειστικά, δικών τους δράσεων, να συμπαραστέκονται και να στηρίζουν, ενεργά, κάθε προσπάθεια ιδιωτικών φορέων και επιχειρηματιών, που φέρνουν νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στο προσκήνιο και οικοδομούν νέες τουριστικές δυνατότητες για το νησί μας.

Η κοινή και δυναμική πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, η τουρκική ακτοπλοϊκή εταιρία Dentur και το ταξιδιωτικό γραφείο Lesvorama, οδήγησε στην δημιουργία μια νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, της Πέτρας Λέσβου και του νέου λιμανιού του Kucukkuyu στην Τουρκία. Ως δίκτυο σε όλη την πορεία αυτής της συνεργασίας είμαστε δίπλα τους, υποστηριχτές και συνεργάτες.

Το Σάββατο εγκαινιάστηκε, πανηγυρικά, το νέο λιμάνι του Kucukkuyu με την συμμετοχή του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τοπικών εκπροσώπων από την Πέτρα και τον Μόλυβο.

Την Δευτέρα 28/05 η αποστολή επέστρεψε από το Kucukkuyu, μαζί με τα μέλη της Dentur (και χωρίς άλλους επιβάτες), εγκαινιάζοντας τυπικά την σύνδεση με το πρώτο, δρομολόγιο του πλοίου της νέας γραμμής για την Πέτρα Λέσβου . 

Την ερχόμενη εβδομάδα και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού του λιμένα Πέτρας, θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια Πέτρας - Kucukkuyu.

Δρομολόγια για το καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) θα υπάρχουν καθημερινά και από τα 2 λιμάνια. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ως Φορέας Τουρισμού συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Lesvorama και την ακτοπλοϊκή εταιρία Dentur για την συμβολή τους στην εδραίωση του λιμανιού της Πέτρας ως ακτοπλοϊκού κόμβου που δίνει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της Λέσβου.