40 επιχειρηματίες του Ιστορικού Κέντρου της Μυτιλήνης λένε ΝΑΙ στην ολική πεζοδρόμηση- Η απόφαση και οι υπογραφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου και τις ενστάσεις που εγείρονται για την εφαρμογή και φέτος της απόφασης πεζοδρόμησης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης εμείς οι καταστηματάρχες της περιοχής αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε τα εξής:

Α. Η περσινή απόφαση αναβάθμισε την ποιότητα ζωής στην πόλη, όπως ομολογούν τόσο η θετική ανταπόκριση του κόσμου της Μυτιλήνης, όσο και οι θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων με το ζήτημα του τουρισμού, ήτοι της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Λέσβου.

Β. Οι όποιες ενστάσεις, σχετικές με ζητήματα πυρασφάλειας, μπορούν να συζητηθούν και να επιλυθούν με την αγαστή συνεργασία και καλή θέληση τόσο ημών των καταστηματαρχών, όσο και των αρχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Επισημαίνουμε ότι είναι διαφορετικό το ζήτημα της πεζοδρόμησης και διαφορετικό το θέμα της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων ή άλλων κατασκευών (ζαρτινιέρες. Γλάστρες κλπ) που τυχόν εμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.  

Γ. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η επιλεκτική εφαρμογή του μέτρου για την Οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθώς εγείρει ερωτηματικά για την σκοπιμότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ούτε επιχειρήσεις Α’ και Β’ κατηγορίας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι μια τέτοια επιλεκτική και άδικη εφαρμογή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο ώστε αυτή να ακυρωθεί.

Δ. Καλούμε την δημοτική αρχή, προσωπικά τον δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Σπ. Γαληνό, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Κ. Αστυρακάκη, αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβουν την κατ’ ουσίαν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της πεζοδρόμησης και να μην υποχωρήσουν σε πιέσεις συντηρητικών ή άλλων κύκλων που στέκουν εμπόδιο στην αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος στο κέντρο της πόλης. Επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι η ανάκληση της περσινής απόφασης αποτελεί οπισθοδρόμηση και πισωγύρισμα που δεν πλήττει μόνο εμάς, αλλά και το σύνολο των κατοίκων της Μυτιλήνης που ελπίζουν στην τουριστική της προοπτική. 

40 υπογραφές ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής 



 Η περσινή επιστολή με τις υπογραφές κατοίκων της Κουλμπάρας για την πεζοδρόμηση της Βερναρδάκη