Δήμαρχος Λέσβου «Στον κόσμο τους κυβέρνηση, Μπαλαφας και Μουζαλας-Η Λέσβος θα κατέβει για διαμαρτυρία στην Αθήνα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τον Δήμο Λέσβου

Σήμερα το μεσημέρι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Σκαϊ» ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα που, αυτή τη στιγμή, παραμένουν κλειστές και άδειες. Παραμένουν κλειστές διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτό αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στην κάμερα του LesvosPost είπε «Ουσιαστικά έτσι μετατίθεται το πρόβλημα σε εμάς και ο Υπουργός ευθαρσώς και κυνικά παραδέχεται ότι η κυβέρνηση επιλέγει να «φορτώσει» το σύνολο του προβλήματος του μεταναστευτικού στην Λέσβο και στους κατοίκους της. Συνεπώς, ο κύριος Υπουργός δικαιώνει την επιλογή μας να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μαζικά και δυναμικά, ενωμένα και αποφασιστικά, την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας καθώς αυτή είναι η μόνη επιλογή που μας αφήνει η κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε λοιπόν και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για το συμφέρον των κατοίκων της Λέσβου και για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή."




Ο Δήμαρχος Λέσβου μάλιστα έκανε και μια αποκάλυψη το απόγευμα κατά τις δηλώσεις του για την εκκαθάριση της πλατείας Σαπφούς. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Δήλωσε πως επόμενο βήμα εφόσον δεν εισακούστηκε από την χθεσινή κινητοποίηση θα είναι η Λέσβος να κατέβει στην Αθήνα για διαμαρτυρία είτε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης είτε στην Βουλή..

Όταν τον ρωτήσαμε πως θα γίνει αυτό, δήλωσε πως όποιος Λέσβιος θελήσει να ακλουθησει το Δήμο στην Αθήνα είναι καλοδεχούμενος, ενώ τόνισε πως αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους συλλόγους των Λέσβιων στην Αθήνα… Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα…

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Λέσβου στην LesvosPost WEB TV