Με την παρέμβαση εισαγγελέα, αστυνομίας και Δημάρχου άδειασε η Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης από τους κατασκηνωτές μετανάστες (Pics, vid)

Δεν πέρασε ούτε ώρα που ανεβάσαμε τις νέες εικόνες ντροπής στην κεντρική Πλατεία της Μυτιλήνης και αργά το μεσημέρι είχαμε και τα πρώτα επεισόδια…


Όπως αναφέραμε το μεσημέρι οι επιχειρηματίες θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους και έτσι έγινε.. (Δείτε εδώ τι ανεβάσαμε το μεσημέρι)

Μια μερίδα περίπου 20-30 επιχειρηματιών της περιοχής πήγαν στην Πλατεία Σαπφούς με σκοπό να απομακρύνουν τους κατασκηνωτές μετανάστες…

Εκεί μέσα σε διαπληκτισμούς και φωνές κατέφθασαν και περίπου 30-40 μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυοι..

Το όλο σκηνικό θα ξέφευγε αν δεν ενημέρωναν τον Δήμαρχο Λέσβου και εκείνος με την σειρά του τον εισαγγελέα και την αστυνομία..

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ο δήμαρχος Λέσβου και ο εισαγγελέας.



Ο εισαγγελέας έδωσε τελεσίγραφο στους μετανάστες, λέγοντας πως αν δεν αδειάσουν την πλατεία και δεν μεταφερθούν άμεσα στη Μορια, η αστυνομία θα αναγκαστεί να χρησιμοποίηση βία, εξηγώντας τους το αυτονόητο  «πως είναι παράνομο να κάνουν κατάληψη σε δημόσιο χώρο..»

Ο Δήμαρχος εξαγριωμένος από την κατάσταση είπε στους μετανάστες να πάνε να κάνουν κατάληψη στην γενική γραμματεία Αιγαίου..

Μάλιστα στο σημείο σαν διερμηνέας και εκπρόσωπος των μεταναστών εμφανίστηκε και δικηγόρος ΜΚΟ όπου συζήτησε επί ώρα με τον δήμαρχο Λέσβου τον εισαγγελέα και την αστυνομία….

Σε εκείνο το σημείο εξαγριώθηκαν κάποιοι πολίτες της Λέσβου αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν είχαμε περεταίρω αντεγκλήσεις.

Τελικά μετά από 3 και πλέων ώρες διαβουλεύσεων και αφού ξεκαθάρισε ο δήμαρχος ότι δεν υπάρχει άλλη δομή για να τους στεγάσει οι μετανάστες αναγκάστηκαν να μεταφερθούν με πούλμαν στο κτήριο της αστυνομίας τουλάχιστον για σήμερα, ούτος ώστε να εξεταστούν άμεσα τα αιτήματα τους και είτε να φύγουν για την Αθήνα είτε να απελαθούν..



Ο Δήμαρχος Λέσβου μάλιστα έριξε και μια πρόταση λέγοντας πως μπορεί να φιλοξενήσει σε κάποια δομή μόνο τα ανήλικα μαζί με τους γονείς τους, αλλά οι μετανάστες δεν το δέχτηκαν.

Σαν πρόταση έπεσε και η προσωρινή τους στέγαση στο υπό κατάληψη κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μπινειο, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνταν και χτες από οργανώσεις των αντεξουσιαστων.…..

H LesvosPost WEB TV βρέθηκε στην πλατεία Σαπφούς και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.. Στην κάμερα του LesvosPost μίλησαν ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Δικηγόρος της ΜΚΟ.