Εκδήλωση: «Η πολύπλευρη βοήθεια των δομών του Δήμου Λέσβου στην ενδο-οικογενειακή βία» στην Μυτιλήνη

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου


Ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», στα πλαίσια της καθιέρωσης της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,  διοργανώνει και σας προσκαλεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, Ζωοδόχου Πηγής 71 στην Μυτιλήνη στην συνάντηση - ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα:
«Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ»

Ομιλήτριες  θα είναι εξειδικευμένες  επιστήμονες, εργαζόμενες των δομών του Δήμου Λέσβου:

Η κ. Έφη Γιαννάκα, Νομικός του Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου και οι κυρίες  Ρίτα Φυρίγγου - Ψυχολόγος και  Βυκτώρια Κουτλή - Κοινωνικός Λειτουργός εργαζόμενες  στον  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και των Παιδιών τους, του Δήμου Λέσβου.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε τα εξής:

 «Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, στα πλαίσια της καθιέρωσης της 25ης του Νοέμβρη, ως Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ειδικά για την μέρα αυτή διοργανώνουμε ανάλογες ημερίδες προκειμένου να πληροφορήσουμε και να οχυρώσουμε όχι μόνο τα  θύματα της βίας, αλλά και την  ίδια την κοινωνία μας: Η βία δεν είναι διέξοδος στο θυμό, είναι κατάντια! Η βία δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς ανθρώπου, είναι ενστικτώδης αντίδραση  βαρβάρου!  Την βία δεν την κατανοείς, την καταγγέλλεις! Την βία δεν την συγχωρείς, την καταδικάζεις! Την βία δεν την υπομένεις, ΦΕΥΓΕΙΣ!
           
Εμείς ως Δήμος είμαστε εδώ, μέσα από την Δομή μας του Ξενώνα  Φιλοξενίας Γυναικών για να προσφέρουμε διέξοδο σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους, μια ζεστή φωλιά με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που προσφέρει απλόχερα ανάρρωση και ανάταση, σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους.
           
Τώρα και με την δομή μας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, μπορούμε να βοηθάμε και με την παροχή νομικών συμβουλών, δίνοντας διέξοδο στην κόλαση που ζουν τα θύματα της βίας.

Όλο το χρόνο στελέχη και των δυο δομών μας, ενημερώνουν, διασυνδέονται με φορείς, δομές και υπηρεσίας προκειμένου να περάσει στο συνειδητό όλων μας το αυτονόητο: η βία σκοτώνει την ελπίδα και δολοφονεί την υγεία κάθε θύματος και πολλών θυτών. Δεν ξέρω αν ποτέ θα καταφέρουμε  καθολικά την συνειδητοποίηση αυτή. Εμείς όμως προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε κάθε μέρα, για αυτή την αναγκαία συνειδητοποίηση. Είναι χρέος μας.»