Επτά συλλήψεις και 6 προσαγωγές ανηλίκων μεταναστών για τα επεισόδια στο ΚΥΤ της Μοριας

Επτά συλλήψεις ανηλίκων για επεισόδια στη Μόρια

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, συνελήφθησαν επτά ανήλικοι πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στον καταυλισμό της Μόριας, κατηγορούμενοι ότι ενέχονται στα επεισόδια το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας προέβησαν σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών και προξένησαν φθορές σε εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό Υπηρεσιών και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σε βάρος των παραπάνω επτά σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου λειτουργεί χώρος φιλοξενίας ανηλίκων, όπου διαμένουν σήμερα περί τα 350 άτομα!



Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο, στο πλαίσιο  οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, συνολικά επτά (7) ανήλικοι αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες συμμετείχαν ενεργά σε επεισόδια, που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες της 19/20-11-2017 στον προαναφερόμενο χώρο παραμονής αλλοδαπών, προβαίνοντας σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών και προξενώντας φθορές σε εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό Υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επίσης  έξι (6) προσαγωγές αλλοδαπών, σε αστυνομικό κατάστημα.


Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.