Τίμησαν την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μυτιλήνη (pics)

Mε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης εορτάσθηκε χθες (21-11-14)  στο στρατόπεδο της 98 ΑΔΤΕ στη Παγανή Μυτιλήνης, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθορίστηκε να εορτάζεται με κάθε επισημότητα η οφειλόμενη τιμή στην αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. Η εορταστική αυτή εκδήλωση, αποβλέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων, στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην Πολεμική Αρετή των Ελλήνων. Διότι πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από κάθε ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα. Και τούτο αποτελεί ΑΡΕΤΗΝ. Διότι δεν είναι προϊόν ενθουσιασμού ή παρόρμησης, ενστίκτων ή επιθετικότητας. Είναι προϊόν παιδείας, ενσυνείδητης διάθεσης, σταθερής απόφασης για την υπεράσπιση όλων εκείνων που με τόσες θυσίες οι πρόγονοι απέκτησαν, ανέδειξαν, διαμόρφωσαν, μετέδωσαν.Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στην Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στον περίβολο του στρατοπέδου χοροστατούντων των  Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης κκ. Ιακώβου και Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη διάρκεια της εορτής διαβάστηκε και ο λόγος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στο «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο» Μυτιλήνης. 

Η εκδήλωση θα περιλάμβανε σχετικές ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετείχαν η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ, η χορωδία «Νίκος Σκαλκώτας», τα «Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου», ο καθηγητής μουσικής κ. Δήσσος Μιχαήλ και ο Μουσικολόγος - Λαογράφος κ. Παναγιώτης Μυλωνάς.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Τσουπής, χθες Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, το πρωί, παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, στο Ηρώο που βρίσκεται στο χώρο του Στρατοπέδου «Μαυρομιχάλη».