Λέσβος: Στο δρόμο γέννησε γυναίκα πρόσφυγας- Η απίστευτη αντιμετώπιση του λιμενικού (pic, vid)

Στο δρόμο αναγκάστηκε να γεννήσει μία γυναίκα πρόσφυγας στη Μυτιλήνη


Στο δρόμο αναγκάστηκε να γεννήσει μία γυναίκα πρόσφυγας στη Μυτιλήνη, αφού το ασθενοφόρο έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών, όπως καταγγέλλει η Φιλίππα Κέμπσον, η οποία δραστηριοποιείται στο Μόλυβο και έχει βοηθήσει εκατοντάδες πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή της κρίσης.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κέμπσον τονίζει ότι γιατρός της εθελοντικής οργάνωσης IsraAID έφτασε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι τα νερά της εγκύου έσπασαν και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, «μας είπαν αργότερα ότι η αστυνομία είχε ακυρώσει την αποστολή ασθενοφόρου, επειδή η γυναίκα “αισθάνθηκε καλύτερα”», αψηφώντας την ιατρική εκτίμηση ότι η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει.

Μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα αλληλέγγυων και γιατρών «η αστυνομία και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επέμειναν ότι η γυναίκα θα πρέπει να πάει με λεωφορείο στο καμπ της Μόρια.

«Όταν οι γιατροί επέμειναν ότι χρειάζεται ασθενοφόρο η λιμενική αστυνομία είπε στη νοσοκόμα, που ήταν στο σημείο, ότι θα είναι υπεύθυνη εάν η γυναίκα δεν γεννήσει!», όπως γράφει η κ. Κέμπσον.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα πήγε στην άκρη του δρόμου, με την λιμενική αστυνομία να μην επιτρέπει στους γιατρούς να την οδηγήσουν στο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν στο ασθενοφόρο. Ρώτησαν δε τον γιατρό: «Είστε γιατρός; Τότε βγάλτε το μωρό έξω! Ύστερα ενώ ο γιατρός εργαζόταν η αστυνομία του ζήτησε χαρτιά που να αποδεικνύουν» την ιδιότητά του.


Πηγή www.efsyn.gr