Ανακοίνωση και διευκρινήσεις της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για τα σεισμόπληκτα σχολεία της Λέσβου

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για τη στέγαση των μαθητών των σχολείων τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου σας ενημερώνουμε ως εξής:


Μετά τις όποιες συζητήσεις, προτάσεις και αντιπροτάσεις, για το θέμα αυτό, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κάλεσε σε σύσκεψη την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, την Δ/ντρια Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Στρατάκη, τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Καπιωτά και όλους τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτ/θμιας και Δ/θμιας του Πολιχνίτου και του Πλωμαρίου για να εξεταστούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Δόθηκε ως παιδαγωγική κατεύθυνση να προηγηθούν όπου είναι δυνατό, εκτιμώντας τις συνθήκες της κάθε περιοχής, στην πρωινή λειτουργία τα Δημοτικά σχολεία. Μετά από συζήτηση,  ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής στον Δήμο Λέσβου (στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Π. Κατσαβέλλη):  
  
Για τον Πολιχνίτο  προτείνεται το Δημοτικό να λειτουργήσει στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου το απόγευμα.

Για το Πλωμάρι θα διατεθούν 2 αίθουσες από το Γυμνάσιο, θα τοποθετηθούν 4 λυόμενες στον ίδιο χώρο όπου θα στεγαστεί το 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου. Έτσι όλα τα σχολεία  του Πλωμαρίου θα έχουν πρωινή λειτουργία.

Κατόπιν οι παραπάνω Δ/ντές - Δ/ντριες συναντήθηκαν στα γραφεία της  Σχολικής Επιτροπής με τον κ. Π. Κατσαβέλλη όπου υπόβαλλαν τις προτάσεις αυτές.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζητήσαμε από τις Δ/σεις Εκπ/σης Β. Αιγαίου να μας ενημερώσουν αν στη δικαιοδοσία τους υπάρχουν λυόμενες αίθουσες, οι οποίες μπορούν να μας διατεθούν.

Η Δ/ση Β/θμιας Εκ/σης Χίου μας ενημέρωσε ότι στη Χίο υπάρχουν διαθέσιμες 9 αίθουσες. Αυτό το κοινοποιήσαμε στον Δήμο Λέσβου και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε..

Όσο αφορά τη στέγαση του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Βρίσας σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες άρχισαν και προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, εκπονήθηκε μελέτη, ανάλαβε το έργο εργολάβος και προχώρησε τις εργασίες, με την επιτόπια παρακολούθηση του έργου από τη Διευθύντρια της Αυτοτελούς Δ/νσης Υποδομών και Εξοπλισμού του Υπουργείου Παιδείας κ. Ευμορφία Φλώρου. Παράλληλα θα γίνει η προμήθεια από το Υπουργείο Παιδείας όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των δύο σχολείων.

Για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, αναλόγως των αρμοδιοτήτων και δυνάμεών μας. Με τη συνεργασία όλων κι όχι με αντεγκλήσεις θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να γίνουν οι επισκευές των σχολείων.
      
Ο Περιφερειακός  Διευθυντής
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης
Βορείου Αιγαίου

Αριστείδης Καλάργαλης