ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτοιμο το κτίριο για την Υπηρεσία Ασύλου στην Παγανη (pics)

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Λέσβου η πληροφορία ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες σε εγκαταλελειμμένο κτήριο του νησιού προκειμένου να δημιουργηθεί νέος άτυπος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.


Το LesvosPost.com σας κάνει σήμερα μία αποκάλυψη – βόμβα, που έρχεται να διαψεύσει τις υποσχέσεις που δίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Κυβέρνηση, για αποσυμφόρηση των Ελληνικών νησιών που δέχονται τις προσφυγικές ροές και που βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο της πρωην NEOSET στην Παγανη Μυτιλήνης (διπλά από το στρατόπεδο) είναι ο χώρος ο οποίος θα διαμορφωθεί σε νέο άτυπο Hotspot για να φιλοξενήσει μετανάστες που έχουν στα χέρια τους το χαρτί ασύλου.

Όπως μάθαμε στο συγκεκριμένο κτήριο θα εγκατασταθεί η Υπηρεσία Ασύλου.

Το θέμα που προκύπτει από όλες αυτές οι ενέργειες, είναι γιατί γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση.

Η Υπηρεσία Ασύλου υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όσους ρωτήσαμε από αστυνομία έως και τοπικές αρχές δήλωναν άγνοια για τον νέο χώρο που κατασκευάζεται στην Παγανη.

Ετοιμάζουν ένα άτυπο καταυλισμό μέσα σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα δίπλα σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι αυτή του στρατοπέδου "ΚΥΡΙΑΖΗ" στην Παγανή…

Ο εξωτερικός χώρος του κτηρίου πάντως παραπέμπει σε φυλακή, με τους ψηλούς σιδερένιους φράχτες να εντυπωσιάζουν….

Τελικά σε αυτό το έρμο το νησί που λέγεται Λέσβος όλα θα πρέπει να γίνονται στα κρυφά;

Ποιος κάνει κουμάντο στην Λέσβο ο Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης, ποιος επιτέλους….

Δώστε μια σαφή απάντηση στον Λεσβιακό λαό για τα «σχέδια» της κυβέρνησης..

Και μην ξεχνάμε μπονους-δώρο για όλα αυτά θα πάρουμε την αύξηση του ΦΠΑ από 01-01-18

Update 11:40 01/09

Μετά από επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο του κτηρίου, μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμιά φυλακή στο κτήριο του.. Μέσα όπως είπε θα εγκατασταθούν 53 γραφεία της EASO  (μεταφραστές, δικηγόροι κτλ) , επίσης μέσα στο κτήριο θα εγκατασταθεί το γραφείο ασύλου..

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο lesvospost ο κος Π. καθημερινά ένα λεωφορείο θα πηγαίνει στο συγκεκριμένο κτήριο 50 πρόσφυγες-μετανάστες με σκοπό να εξετασθεί το αίτημα τους για άσυλο.

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα επιστρέφουν πίσω στους 2 καταυλισμούς (Καρα Τεπε και Μορια) η θα ταξιδεύουν με το χαρτί στα χέρια τους για την Αθήνα.

Φωτο Μ. Παυλελλης