Σε Μεσοτόπο, Χρούσο και Ποδαρά ο Δήμαρχος Λέσβου-Εντατικές εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης αγροτικής οδοποιίας

Επίσκεψη στις περιοχές Μεσοτόπου, Χρούσου και Ποδαρά, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Γιώργο Κατζανό.


Στις παραπάνω περιοχές πραγματοποιούνται από τα συνεργεία του Δήμου Λέσβου εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης αγροτικής οδοποιίας και δημιουργίας αναχωμάτων σε ποταμούς, που έχουν υποστεί ζημιά από τη θεομηνία. Προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου εργάζονται συστηματικά ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση σε καλλιέργειες και κατοικίες στις παραπάνω περιοχές και στους γύρω δρόμους. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο στην περιοχή του Σκαλοχωρίου όπως και στον ποταμό Βούλγαρη. Ο Δήμαρχος είδε την κατάσταση επί τόπου και συντόνισε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε τα συνεργεία του Δήμου Λέσβου να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών.

Ο Δήμος Λέσβου προχωρά με δικούς του χρηματικούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα στην αποκατάσταση και διαμόρφωση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και στα απαραίτητα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες πιστώσεις που έχουν ζητηθεί επανειλημμένα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την παρούσα δημοτική αρχή και καταβάλλεται εντατική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού δικτύου του νησιού μας.


“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Δήμου Λέσβου, καθώς εργάζεται καθημερινά πάνω από 10 ώρες, έχοντας αφήσει τις οικογένειές τους και διαμένοντας σε καταλύματα που ενοικιάζονται από το Δήμο για το σκοπό αυτό, επιδεικνύοντας παραδειγματική εργατικότητα, ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι σημαντική και τα αποτελέσματα είναι ορατά από όλους.” δήλωσε σχετικά ο κ. Γαληνός