Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό από το Κέντρο Παιδιού κ Εφήβου στην Μυτιλήνη

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2/4) οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε Αθήνα-Χίο-Μυτιλήνη.


Με σύνθημα «ο Αυτισμός δεν κάνει «διακρίσεις». Μας αφορά όλους!», θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις σε Αθήνα και Μυτιλήνη:

Σάββατο & Κυριακή 29&30/4/2017

«Μαραθώνιος» Τattoo –Iron Tattoo Studio, Mυτιλήνη

«Χτυπάμε» το στίγμα και τις διακρίσεις κάνοντας tattoo! Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κέντρο Παιδιού και Εφήβου”.

Ο Αυτισμός δεν κάνει «διακρίσεις».

Μας αφορά όλους!

Ο Αυτισμός, μαζί με το σύνδρομο Άσπεργκερ και την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή ανήκουν στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Τα άτομα με ΔΑΦ παρουσιάζουν διαφορετικού βαθμού δυσκολίες στην επικοινωνία , την κοινωνική συνδιαλλαγή και τη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες Διεθνείς έρευνες το ποσοστό των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος είναι 1%, με αναλογία 4 έως 5 φορές πιο συχνά να εμφανίζεται σε αγόρια παρά στα κορίτσια. Πρόκειται για μία συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή, οι πολυποίκιλες επιπτώσεις της οποίας αφορούν όχι μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την οικογένεια αυτού.
Μην κλείνεις τα μάτια! Ενημερώσου!


Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου μέσα από τις εξειδικευμένες δομές για άτομα με Δ.Α.Φ. καθημερινά αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που βιώνει μία οικογένεια που έχει μέλος με αυτισμό. Ένας σημαντικός στόχος που αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του Κέντρου είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας για την καταπολέμηση του στίγματος μέσα από δραστηριότητες με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που εντάσσονται στην κοινότητα.