Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Μυτιληνιός Γεν. διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι Σταμάτης Μαλέλης- «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» από τον Μαλελη

Ποινές διαγραφής και επιπλήξεις επέβαλε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά την κάλυψη του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015.


Συγκεκριμένα:

ποινή διαγραφής από την Ένωση 18 μηνών επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι Σταμάτη Μαλέλη,

ποινή διαγραφής από την Ένωση ενός έτους επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε (Σκάι),

ποινή διαγραφής από την Ένωση έξι μηνών επιβλήθηκε στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής «Σκάι στις 6» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Στους Όλγα Τρέμη (MEGA), Μαρία Σαράφογλου (MEGA), Μανώλη Καψή (MEGA) και Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Αθώοι κρίθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουπλή και Δημήτρης Οικονόμου (Σκάι) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας, εξαιτίας και της μεταγενέστερης έκφρασης «συγγνώμης» από τον «αέρα» της εκπομπής του «Πρώτη Γραμμή».

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» και «μαζεύω τα πράγματά μου για το... ξερονήσι» ήταν η πρώτη αντίδραση του Σταμάτη Μαλέλη μέσω twitter, ενώ ανάλογου ύφους ήταν και εκείνη του Άρη Πορτοσάλτε.


«Καθεστωτικές οι λογικές διαγραφής του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ» σχολιάζει ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ

«Μετά τη διαγραφή μου από το Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζεύω και τα πράγματά μου για το... ξερονήσι», σχολίασε σήμερα σκωπτικά στο Twitter ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε ποινές προσωρινής διαγραφής, καθώς και επιπλήξεις, σε δημοσιογράφους που είχαν στηρίξει το «ναι» κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης, ποινή 18μηνης διαγραφής επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι, Σταμάτη Μαλέλη, ενώ για ένα έτος διαγράφεται ο Άρης Πορτοσάλτε.


Νωρίτερα είχε γράψει τα εξής για το θέμα:

«Από ότι μαθαίνω το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και για καθαρά πολιτικούς λόγους,  να με διαγράψει προσωρινά απο το σωματείο μας. Ο λόγος ότι ο ΣΚΑΙ στον οποίο είμαι διευθυντής ειδήσεων πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Θεωρώ την απόφαση της πλειοψηφίας:

-    Αντιδημοκρατική που μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της ελευθεροτυπίας
-    Επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη.
-    Μεροληπτική γιατί δεν εκλήθη κανείς που υπερασπιζόταν το ΟΧΙ, ακόμη και απο αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους τους σαν γερμανοτσολιάδες.
-    Αυταρχική αφού κάνοντας επίδειξη δύναμης στέλνει μηνύματα στους δημοσιογράφους
-    Διχαστική αφού δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των δημοσιογράφων σε μία περίοδο που κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματα τους.
-    Εμπαθής και κατευθυνόμενη αφού είναι γνωστές οι  απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού.
Είναι σαφές ότι χωρίς ταλαντεύσεις θα συνεχίσω τον αγώνα μου για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσω τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν .  Eπισης θα συνεχίσω την αποκάλυψη όλων αυτών των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη ζωή .

Οσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με  μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν»

Σταμάτης Μαλέλης