Επιτέλους απομακρύνθηκαν τα βουλιαγμένα πλοιάρια «μεταναστών» από το λιμανάκι της Σκάλας Λουτρών (ΦΩΤΟ)

Ένα αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών καθώς και του Συλλόγου Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» ικανοποίησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κατζανός Γεώργιος ο οποίος με μηχανήματα και εργάτες της ΔΕΔΑΠΑΛ ανέσυραν μισοβουλιαγμένα πλοιάρια τα οποία μετέφεραν μετανάστες και στη συνέχεια είχαν εγκαταλειφθεί στη Σκάλα Λουτρών.


Η Δημοτική Κοινότητα Λουτρών και ο Σύλλογος Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» με έγγραφό τους είχαν καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες το οποίο επίσης είχαν κοινοποιήσει και στον κ. Εισαγγελέα. Στο έγγραφο αυτό αναφερόταν οι κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα και τη ρύπανση της περιοχής αφού είχε γίνει ήδη διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα.

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι η θαλάσσια περιοχή μας προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες καθώς ο κόλπος της Γέρας υπάγεται στο δίκτυο NATURA 2000 κωδ. GR4110005.

Ο Αντιδήμαρχος ανέλαβε υπεύθυνα και με σωστές κινήσεις τα συνεργεία ανέσυραν και κατέστρεψαν τα πλοιάρια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη χωματερή.

Ο Πρόεδρος, το Τοπικό Συμβούλιο καθώς και οι κάτοικοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους και τις ευχαριστίες τους στον Αντιδήμαρχο κ. Κατζανό καθώς και σε όλο το προσωπικό  της ΔΕΔΑΠΑΛ που εργάστηκε γι’ αυτή την επιχείρηση.

                                                               
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Λουτρών
Βασίλειος Μαμωλης