Ο διαφορετικός ζαχαροπλάστης από την Αλγερία στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ στην Μυτιλήνη.. και η Τούρτα γίγας για τον αποχαιρετισμό του (ΦΩΤΟ)

Ο αποχαιρετισμός έγινε γιορτή  χθες στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ στην Μυτιλήνη όπου φιλοξενούνται ευαίσθητες ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γιακούμπ , Αλγερινός ζαχαροπλάστης, από νωρίς το πρωί κάνει θαύματα. Έφτιαξε μία τεράστια τούρτα για εθελοντές και φιλοξενούμενους του καταυλισμού.

Αφορμή ο αποχαιρετισμός τριών που σήμερα φεύγουν από την Μυτιλήνη ο καθένας σε διαφορετική κατεύθυνση.  

Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Του Σύριου Αχμέτ που αύριο θα ταξιδέψει σε νοσοκομείο της Αθήνας για να του αφαιρεθεί η σφαίρα από το γόνατο που του έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Της 80χρονης Αμερικανίδας εθελόντριας Πάμελα, σύμβολο για τον καταυλισμό.

Η Πάμελα παρά τα 80 χρόνια της δούλευε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και έτρωγε τελευταία, ότι περίσσευε από το συσσίτιο.

Και τέλος ο ίδιος ο30χρονος Αχμέτ, ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης,  που θα λυτρωθεί  μια και αύριο ξεκινά για την Αθήνα για να τοποθετήσει νέα οδοντοστοιχία  μια και με  βασανιστήρια του τα είχαν αφαιρέσει.

Έτσι λοιπόν ήθελε να τον θυμούνται σαν τον άνθρωπο που γλύκανε κάποιες από τις στιγμές τους, παρά τις δύσκολες στιγμές που ο ίδιος περνούσε.

Ήθελε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και εθελοντές για τα όσα του είχαν προσφέρει.  Και έφτιαξε αυτή την τεράστια τούρτα με το μήνυμα για το ΠΙΚΠΑ εκεί στην Μυτιλήνη .

Έφαγαν όλοι και οι 90 φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και οι 30 εθελοντές που βρίσκονται εκεί όλες τις ώρες… Από αύριο από τον καταυλισμό κάποιοι θα απουσιάζουν… Όσοι μένουν πίσω έχουν μια γλυκιά ανάμνηση …

ΦΩΤΟ- athina984.gr  Βιβιάννα Βαρδή