Καίτη Στρατάκη: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ
Με σημαντική νίκη στις εσωκομματικές εκλογές, η Καίτη Στρατάκη αναδεικνύεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στο πολιτικό σκηνικό του νησιού.
Η εκλογική αναμέτρηση ήταν έντονη, με τον Δημοσθένη Χατζηγιάννη να καταγράφει ισχυρή υποστήριξη στη Μυτιλήνη, όπου πήρε 67 περισσότερες ψήφους από την αντίπαλό του. Παρά την επιτυχία του στη Μυτιλήνη, η Στρατάκη επικράτησε σε άλλες περιοχές, κυρίως στη Λήμνο και στα χωριά, ενώ σάρωσε στην ψηφιακή κάλπη.
Συνολικά, η Καίτη Στρατάκη συγκέντρωσε 1.011 ψήφους (σε φυσική και ψηφιακή κάλπη), έναντι 530 ψήφων του Δημοσθένη Χατζηγιάννη. Η επικράτησή της στη Λήμνο, με 217 ψήφους έναντι 80, υπήρξε καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στην ψηφιακή κάλπη η διαφορά ήταν συντριπτική: 401 ψήφοι για τη Στρατάκη και μόλις 55 για τον Χατζηγιάννη.
Η συμμετοχή των μελών ήταν ρεκόρ για τις τοπικές εκλογές της ΝΔ, με περισσότερα από 1.500 άτομα να ψηφίζουν, μετά από διαδικτυακή αίτηση και καταβολή συμβολικού ποσού 12 ευρώ. Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από έντονο ενδιαφέρον και έντονη διάθεση συμμετοχής, αναδεικνύοντας μια αληθινή γιορτή για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
Στις εκλογές για τα μέλη της ΔΕΕΠ, πρώτος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παραδέλλης, ενώ η ποσόστωση διασφάλισε την εκπροσώπηση τεσσάρων γυναικών στη νέα Διοικούσα Επιτροπή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τα μέλη της ΔΕΕΠ Λέσβου:
Υποψήφιοι Πρόεδροι
Στρατάκη–Συβρή Αικατερίνη: 1126
Χατζηγιαννης Δημοσθένης: 594
Υποψήφια Μέλη Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου
Δημήτρης Παραδέλλης: 657 ψήφοι
Γεώργιος Δήμαρης: 481 ψήφοι
Μιχαήλ Φραντζέσκος: 370 ψήφοι
Φωτεινή Ποριαζή: 347 ψήφοι
Δημήτριος Χατζηδιάκος: 306 ψήφοι
Κυριάκος Πετρέλλης: 261 ψήφοι
Γεώργιος Κωνσταντιδέλης: 227 ψήφοι
Γεώργιος Ψάνης: 241 ψήφοι
Δημήτριος Σγουρελλής: 180 ψήφοι
Δημήτριος Παπάζογλου: 124 ψήφοι
Δήμητρα Μαρμαρινού: 118 ψήφοι
Μαρία Λιολιού: 98 ψήφοι
Μυρσίνη Χρυσόστομου–Κυρατζή: 90 ψήφοι
Κωνσταντιδέλης Γεώργιος: 227
Η εκλογική αναμέτρηση επιβεβαιώνει τη δυναμική ανανέωση στο χώρο της ΝΔ στη Λέσβο και αναδεικνύει τη Στρατάκη ως ισχυρό πολιτικό πρόσωπο με ευρεία αποδοχή σε όλο το νησί.



ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ