Χωρίς άδεια η Καλλονή στην Football league- Περιορισμός στις μεταγραφές σε μια δύσκολη κατηγορία

Ούτε από το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ πήραν άδεια Καλλονή και Πανθρακικός, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες στην επόμενη σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ θα έχουν περιορισμό στις προσθήκες της νέας σεζόν.


Καλλονή και Πανθρακικός έχουν στόχο να διατηρήσουν έναν κορμό παικτών και να επιστρέψουν άμεσα στη Σούπερ Λίγκα, όμως το έργο τους είναι πάρα πολύ δύσκολο, μετά τη μη αδειοδότησή τους.

Η πρωτόδικη απόφαση για μη αδειοδότηση οδήγησε στην έφεση για Καλλονή και Πανθρακικό. Ωστόσο, απορρίφθηκε και αυτή, με αμφότερες τις ομάδες να μην παίρνουν την πολυπόθητη άδεια για τη νέα σεζόν. Οι δύο σύλλογοι έχουν στόχο να διατηρήσουν έναν κορμό παικτών, αν και έπεται εκκαθάριση στα ρόστερ τους, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στη Σούπερ Λίγκα και όχι να μείνουν στη Football League.

Όμως, από την Τετάρτη (20/4) το έργο τους έγινε πολύ πιο δύσκολο. Γιατί το λέμε αυτό; Τόσο στην ομάδα της Μυτιλήνης, όσο και σε αυτή της Κομοτηνής, δεν είναι λίγα τα συμβόλαια που λήγουν. Αντιθέτως, είναι πάρα πολλά, τη στιγμή που η μη αδειοδότηση φέτος σημαίνει μία μεταγραφή και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας, καθώς έχουν διαφοροποιηθεί τα μέτρα σε τέτοια περίπτωση.

Έτσι, οι άνθρωποι των δύο ΠΑΕ έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, ενώ υπάρχουν οφειλές, προσφυγές και διακανονισμοί, με το προσεχές καλοκαίρι να αναμένεται... καυτό τόσο για την ΑΕΛΚ, όσο και για τους ακρίτες.

Αναλυτικά:

«Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις. 

Αριθμός απόφασης 3/20-4-2016: Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία της την υπ’ αριθμ. 12270/ 13-4-2016 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΠΑΕ» κατά της υπ’ αριθμ. 5/ 7-4-2016 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην παραπάνω ΠΑΕ συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ. 

Αριθμός απόφασης 4/20-4-2016: Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία της την υπ’ αριθμ. 12277/ 13-4-2016 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΠΑΕ» κατά της υπ’ αριθμ. 6/ 8-4-2016 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ. 


Η απόφαση για την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θα εκδοθεί την Πέμπτη 21/4/2016 ενώ η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματός της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 για την Δευτέρα 25/4/2016».