«Ανάσα αξιοπρέπειας» στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης-Πλήθος κόσμου ενάντια στα μέτρα της Ε.Ε (Φώτο,ΒΙΝΤΕΟ))

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης με αφορμή την έκτακτη αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας».

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στη συγκέντρωση με συνθήματα όπως ανάσα αξιοπρέπειας», «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, την Πάτρα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καστοριά, το Ρέθυμνο, την Κάλυμνο, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τη Σύρο, την Αμφισσα και την Ορεστιάδα. Αλλά και σε Ιταλία, Πορτογαλία και Κύπρο, κι έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται ανάλογες κινήσεις και σε Λονδίνο, Εδιμβούργο, Αμστερνταμ και Βρυξέλλες.

Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».

«Ανάσα αξιοπρέπειας», «Δουλειά - αξιοπρέπεια - σεβασμός», «Ελεύθερη Ελλάδα, ελεύθερη Ευρώπη, ελεύθεροι λαοί» έγραφαν πανό πολιτών της Λέσβου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης, παρά το τσουχτερό κρύο, από τις 6 το απόγευμα..

Στην ανακοίνωση που διακινείται μέσω του Facebook αναφέρεται:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.

Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Θα νικήσουμε!».

Σε λίγο και το βίντεο από την διαδήλωση της Κυριακής


ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ