«Πέναλτι» νίκης στο 89΄για τον Αιολικό στον ΤΑΡΛΑ και 1-0 τον Μανδραικο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ” εθνικής.


Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο ο Πανελευσινιακός που πλέον ισοβαθμεί με τον Παναργειακό στην κορυφή αφού εκμεταλλεύτηκε την γκέλα που έκαναν οι «λύκοι», ενώ απομακρύνθηκε και περισσότερο από Μαύρη Θύελλα και Μανωλάδα. Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη ο Αιολικός στο 89’!

Αγχωτική, όμως πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη , πήρε ο Αιολικός απέναντι στον ψυχωμένο Μανδραϊκό, που ήρθε στη Μυτιλήνη με μόλις 14 παίκτες για να μη... μηδενιστεί και λίγο έλειψε να φύγει με βαθμό από τον "Ταρλά".

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος παρέταξε τους "κυανόλευκους" με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, λόγω των απουσιών του τιμωρημένου Μπακάλη, του τραυματία Τόρρες (στην τελευταία προπόνηση). Ο Αιολικός δεν είχε την απαραίτητη χημεία στον άξονα και τα πρώτα 25 λεπτά πέρασαν δίχως αξιοσημείωτη φάση στην εστία του Μανδραϊκού, ο οποίος ήταν παράλληλα ιδιαιτέρως απειλητικός στις κόντρα επιθέσεις, προκαλώντας προβλήματα στα μετόπισθεν. Ο Αμπντουραχμάνι (12') ήταν εκείνος που είχε την πρώτη τελική στο ματς, με τον Γόμο να αποκρούει, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε σέντρα του Τσαλμά προς τον Μπεγλετζή, και πάλι ο Γόμος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε σταθερά.

Ο Αιολικός πλησίασε την αντίπαλη περιοχή με τον Μίχο (18'), το σουτ του οποίου έφυγε άουτ και στο 29' είχε την πρώτη καλή στιγμή ουσιαστικά, όταν ο Μανουσάκης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και βγάζοντας μπαλιά στον κενό χώρο, όμως το σουτ του Ζαγοριανού κατέληξε στην αγκαλιά του Ρόππα. Στο 32' ήταν η σειρά του Γάλα να κάνει πολύ καλή ενέργεια, ξεφεύγοντας και σουτάροντας στην κίνηση από μακρινή απόσταση, με τον τερματοφύλακα του Μανδραϊκού να αποκρούει στη γωνία του. Στο 44', στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Γάλας σέντραρε από τα δεξιά, όμως ο Ζαγοριανός δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα, ενώ η προβολή του Μιχαλάκη στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ!

Στην επανάληψη, ο Παναγόπουλος πέρασε στο ματς με το ξεκίνημα τον Πασαλίδη, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις στους παίκτες πίσω από τον Zαγοριανό. Ο Μανδραϊκός ήταν εκείνος όμως, που απείλησε πρώτος (50') σε σουτ του Έβερη, το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γόμο. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αιολικός αύξησε σταδιακά την απόδοσή του και στο 53' έχασε τεράστια ευκαιρία ο Πασαλίδης, που έμεινε όρθιος παρά το διπλό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, σουτάροντας στην απέναντι γωνία με τον Ρόππα να αποκρούει! Στο 56' ο Αμπντουραχμάνι σούταρε αλλά ο Γόμος ήταν σε ετοιμότητα, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας του Αιολικού έκανε λάθος πάσα και ο Μπεγλετζής σούταρε, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας διόρθωσε διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές φάσεις για τον Αιολικό, με τον Πασαλίδη (58' και 59'), για να απαντήσει ο Μανδραϊκός με δική του μεγάλη ευκαιρία σε σέντρα του Αμπντουραχμάνι και σουτ του Μπεκλετζή, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Παπαζούδης με τον Γόμο εξουδετερωμένο!

Στο τελευταίο ημίωρο ο Παναγόπουλος πέρασε στο ματς και τον Σπανό, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, σε μια προσπάθεια να βρει διαδρόμους προς το γκολ. Ο Αιολικός είχε μια καλή στιγμή με "ψαλιδάκι" του Ζαγοριανού (69'), ένα σουτ του Σπανού (76') και ακόμα δύο των Πασαλίδη (78') και Μίχου (80'), χωρίς αποτέλεσμα. Η ώρα περνούσε, ο Μανδραϊκός είχε κλειστεί στα καρέ του και ο Αιολικός πίεζε ασφυκτικά, με τη γενικότερη αίσθηση που έδινε το ματς να είναι πως σωστά οργανωμένη φάση θα έφερνε και το γκολ. Σε μια τέτοια υποσχόμενη φάση, στο 87ο λεπτό, ο Μιχαλάκης μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, σουτάροντας και δεχόμενος ταυτόχρονα μαρκάρισμα από πίσω. Ο Ρόππας απέκρουσε, αλλά ο διαιτητής Φωτόπουλος έδειξε σωστά τη βούλα του πέναλτι, αφού ο αμυντικός απέτρεψε αντικανονικά τον μεσοεπιθετικό του Αιολικού από το να πετύχει το γκολ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ζαγοριανός, στέλνοντας αριστοτεχνικά την μπάλα ψηλά και δεξιά στην αντίπαλη εστία, κάνοντας το 1-0 στο 89ο λεπτό!

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτόπουλου σκόρπισε χαμόγελα, αλλά και ανακούφιση στους περίπου 500 φίλους του Αιολικού που βρέθηκαν στον "Ταρλά", χειροκροτώντας τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη νίκη, έχοντας παράλληλα πληροφορηθεί την ισοπαλία του Παναργειακού στα Μέγαρα (1-1).

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παναγόπουλος): Γόμος, Μ. Σαμπάνης (46' Πασαλίδης), Μαγγανάς, Γ. Σαμπάνης, Παπαζούδης, Καδής (65' Σπανός), Γάλας, Μίχος, Ζαγοριανός, Μιχαλάκης (77' Λαλάς), Μανουσάκης

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Ρόππας, Σιγάλας, Μηλιώνης, Κρητικός, Έβερη (87' Κοκολάκης), Αγκόλι, Καμπάσης, Μπεγλετζής, Αμπντουραχμάνι, Θεοδώρου (74' Λάπας), Τσαλμάς


ΦΩΤΟ LesvosPost.com

Δείτε τα καλυτέρα στιγμιότυπα και το γκολ του αγώνα όπως τα κατέγραψε από ψηλά η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV







ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελευσινιακός – Αχαϊκή 3-0
Αιολικός – Μανδραϊκός 1-0
Ερμής Κιβερίου – ΠΑΟ Βάρδας 1-0
Ζακυνθιακός – Μαύρη Θύελλα 2-2
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός 1-2
Βύζας Μεγάρων – Παναργειακός 1-1
ΑΟ Κύμης – Αστέρας Μαγούλας 0-3 (άνευ αγώνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναργειακός 31-9 37
Πανελευσινιακός 32-11 37
Αιολικός 28-12 34
Καλαμάτα 20-11 31
Δόξα Ν. Μαν. 20-14 29
Λουτράκι 12-4 25
Παναρκαδικός 24-23 24
ΠΑΟ Βάρδας 31-20 23
Ζακυνθιακός 23-23 22
Βύζας 19-14 19
Ερμής Κιβερίου 14-19 17
Αχαϊκή 17-31 16
Αστέρας Μαγούλας 15-24 12
Μανδραϊκός 8-21 8
Κύμη – -


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η, 21-02-2015 15:00)

ΠΑΟ Βάρδας – Πανελευσινιακός
Μαύρη Θύελλα – Ερμής Κιβερίου
ΑΟ Κύμης – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Αχαϊκή – Μανδραϊκός
ΑΟ Λουτράκι – Αιολικός
Παναργειακός – Ζακυνθιακός
Αστέρας Μαγούλας – Βύζας Μεγάρων