«Σφάξιμο» και πάλι για την Καλλονή… αλλά επειγόντως ανασυγκρότηση για την παραμονή-ΑΕΛΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2

Άλμα παραμονής στη Superleague έκανε η Κέρκυρα, η οποία νίκησε 2-0 στην έδρα της την Καλλονή.


Η Κέρκυρα, εκμεταλλεύτηκε την τραβηγμένη αποβολή του Αντέγιο και παίζοντας από το 33' με παίκτη παραπάνω κέρδισε με 2-0 την Καλλονή, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα...  

Όσον αφορά στην Καλλονή, η απουσία του Αντέγιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ένας δημιουργικός παίκτης όπως ο Λεοζίνιο, θυσιάστηκε μετά την αποβολή του συμπαίκτη του και ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολο για το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη.

Αρκετά άσχημο παιχνίδι στην Κέρκυρα με τις δύο ομάδες να φοβούνται αρκετά να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και κυριαρχούσαν στο παιχνίδι, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν σε κανένα σημείο σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Η Καλλονή είχε ένα σουτ στο 5' με τον Λεοζίνιο και από εκεί και πέρα τίποτα άλλο.
Η φάση που... άναψε το πρώτο ημίχρονο ήταν η αποβολή του Αντέγιο. Ο αμυντικός της Καλλονής, είδε την δεύτερη κίτρινη στο 33' για φάουλ στον Μαρκόφσκι, φάουλ που υπήρχε, αλλά κάρτα δεν ήταν και μάλιστα δεύτερη.

Εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση με τον πάγκο της Καλλονής να έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία εξαιτίας αυτής της απόφασης.

Από την αποβολή και μετά η Κέρκυρα και πάλι είχε τον έλεγχο και είχε και δύο ευκαιρίες. Αρχικά το σουτ του Ναγιάρ που πέρασε λίγο έξω και αφού βρήκε στο κεφάλι αμυντικού στο 43' και εν συνεχεία, ο Κουμπούτια έκανε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια Κέρκυρα... τρελαμένη στον αγωνιστικό χώρο! Στο 47' έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Καϊκούτ βρήκε τον Γκαζαριάν, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Χογκ, αλλά το σουτ του ήταν άσχημο και έφυγε άουτ.

Η πίεση της Κέρκυρας συνεχίστηκε και στο 54' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καϊκούτ από τον Αναστασιάδη, που στο ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν υπάρχει παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Καϊκούτ και ευστόχησε για το 1-0 των «Φαιάκων».

Μετά το γκολ τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν για τα καλά και έλεγχαν εύκολα το ματς όπως και σε όλη την διάρκεια. Ο Βλάχος έβαλε στο ματς και τον Πετρόπουλο, ο οποίος είχε μια κεφαλιά στο 70', αλλά τίποτα περισσότερο.

Στο 77' η Κέρκυρα ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση. Ο Ντιόγκο πήρε την μπάλα στα αριστερά, βρήκε χώρο μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του, κλειδώνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τους «Φαίακες».

Οι συνθέσεις: 

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ναγιάρ (89' Κρητικός), Καϊκούτ (69' Λεάλ), Γκαζαριάνμ (90'+2' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Χουμπούτια, Φάμπιο

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (78' Μίνγκας), Λεοζίνιο (38' Κριπιντίρης), Μανούσος, Χουάνμα, Πιπίνης (68' Πετρόπουλος)