Με σκουφιά και γάντια αλλά με μια φωνή «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» γέμισε η πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης από κόσμο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup. 

Με κεντρικό σύνθημα "ανάσα αξιοπρέπειας" το κάλεσμα στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης έγινε μέσω facebook αλλά και με επίσημο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, με σκοπό οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολίτες από όλη την Λέσβο παρέμεναν ως και αργά το βραδύ συγκεντρωμένοι στην πλατεία Σαπφούς.

Με σημαίες και πανό, με συνθήματα και φωνή στεντόρεια γέμισαν και πάλι την πλατεία Σαπφούς στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Λέσβου, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, πολιτευτές και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι.

Επόμενη κινητοποίηση, μετά την Τετάρτη, θα είναι αυτή της Κυριακής 15-2, την ίδια ώρα και στην ίδια πλατεία. Για να δείξουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι Έλληνες την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών που γίνονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα και κυρίως θα είναι με περισσότερη έμφαση στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, παίρνουν τον χαρακτήρα καθολικής έκφρασης αντίθεσης προς τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στους Έλληνες που χαμογέλασαν, έπειτα από μία πενταετία καταθλιπτικού πολιτικού κλίματος και προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλότιμου κάθε ενός χωριστά.

Το διαδίκτυο, AVVAZ, πόρταλ, μπλογκ, φέισμπουκ και γενικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει φωτιά, με τα μηνύματα προς τους  καλούμενους πατριώτες για να υπερασπιστούν το κεκτημένο που απέκτησε η χώρα με την εκλογή της Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, που μένει σταθερή στην απόφασή της να εκφράσει τα αισθήματα ενός λαού υπερήφανου, που προσπάθησαν να τον υποτάξουν οι υποτακτικοί της Μέρκελ!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κινητικότητα που παρουσιάζουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, οι οποίες και από την πλευρά τους συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μέρες από ενεργούς πολίτες του διαδικτύου.

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ