Η άμυνα από γρανίτη είναι εδώ και πήρε παλικαρίσια ισοπαλία μέσα στο Περιστέρι-ΑΕΛΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0

Με τη γνωστή συνταγή της διπλής ζώνης άμυνας να αποδίδει καρπούς και το 2015, η Καλλονή «έπνιξε» τον Ατρόμητο -με τον οποίο έκανε ντεμπούτο ο Κατσουράνης- κι έφυγε με το 0-0 από το Περιστέρι.


Οι ''κυανόλευκοι'' είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σημείωσαν περισσότερες τελικές από την Καλλονή (14 - 9), αλλά η εστία του Χοηγκ κρατήθηκε απαραβίαστη. Ο Μαλτέζος λειτούργησε σωστά όποτε χρειάστηκε, ενώ η συνολική ανασταλτική λειτουργία των νησιωτών δούλεψε... ρολόι.

Για τον Ατρόμητο ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία, μετά το εκτός έδρας 2-2 με τον Πανιώνιο. Η ΑΕΛΚ, από την άλλη, έδειξε να συνέρχεται από το βαρύ 0-5 με το οποίο έκλεισε το 2014, και απέσπασαν ένα σημαντικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα.

Λίγο η αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων, λίγο το εορταστικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και δεν είναι καθόλου περίεργο που οι παίκτες Ατρομήτου και Καλλονής μπήκαν κάπως… σκουριασμένοι στο ματς. Χρειάστηκε να περάσει ένα γεμάτο 20λεπτο «αναγνωριστικού» ποδοσφαίρου πριν δούμε λίγη μπαλίτσα της προκοπής στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα σημεία, κυρίως λόγω της πληθωρικής παρουσίας του Ούμπιδες, ο οποίος όμως, ήταν παράλληλα κι εκείνος που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η αστοχία του Αργεντινού αλλά και μια καλή επέμβαση του Χογκ σε κεφαλιά του Ναπολεόνι κράτησαν όρθια την Καλλονή, που δεν προδόθηκε σε άλλη φάση από τη γνωστή σφιχτή της άμυνα, η οποία με λίγες εξαιρέσεις, φέτος την έχει βγάλει ασπροπρόσωπη.

Από την άλλη, η ομάδα του Μαντζουράκη εκφράστηκε επιθετικά από Καλτσά , Μίνγκα και Τσαμπούρη, με τον πρώτο να είναι εκείνος που νικήθηκε εξ επαφής από τον Γκορμπούνοφ στη μεγάλη φάση ων φιλοξενούμενων.

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων (πέρα από την αγωνιστική φιλοσοφία και τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, με τον Ατρόμητο να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας και την Καλλονή να αμύνεται) βρισκόταν στους πάγκους. 

Ύστερα από ένα 20λεπτο δίχως επί της ουσίας να σημειωθεί κάποια σημαντική φάση, ο Ούμπιδες στο 21' σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χογκ.  Στο 25' ο Μαλτέζος γκολκίπερ της ΑΕΛΚ υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακή απόκρουση, μετά την καρφωτή κεφαλιά του Ναπολεόνι. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν για πρώτη φορά στο 26'. Αρχικά το σουτ του Μίνγκα βρήκε το δεξί δοκάρι του Γκορμπούνοφ,  ενώ ο Λευκορώσος ακολούθως απέκρουσε το σουτ του Καλτσά. Στο 39' ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ, ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους σημειώθηκε στο 65', λεπτό κατά το οποίο η κεφαλιά του Παπάζογλου πέρασε πάνω από το δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Μπρίτο τσίμπησε προ του Χογκ, αλλά ο Τσαμπούρης απομάκρυνε προ του Παπάζογλου που ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Στο 69' την κεφαλιά του Αντέτζο μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στο 71' να ρίχνει στο ματς τον Κατσουράνη, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου.

Στα λεπτά που ακολούθησαν το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, το ματς έγινε πιο σκληρό, ενώ οι διακοπές ήταν αρκετές. Η Καλλονή, που σαν σκοπό είχε να τσιμπήσει τον βαθμό, έφερε εις πέρας την αποστολή της, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που παρότι έπαιξαν επιθετικά, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία ο Μαντζουράκης

Δεν θέλησε να πάρει θέση για το ακυρωθέν γκολ του Ναπολεόνι πριν δει τη φάση στην τηλεόραση ο Γιάννης Μαντζουράκης, που δήλωσε ικανοποιημένος από το 0-0 της Καλλονής με τον Ατρόμητο.


«Το παιχνίδι είχε δυναμική και πολύ σκληρές φάσεις. Ο Ατρόμητος κατάφερε να δημιουργήσει δύο-τρεις καλές ευκαιρίες, πολύ μεγάλες, ενώ βέβαια αγωνίστηκε με την επιθετικότητα που συνηθίζει να βγάζει στο γήπεδό του. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Κι εμείς όμως είχαμε κάποιες καλές φάσεις με τους Μίνγκα και Καλτσά, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Πάντως, ο βαθμός της ισοπαλίας μας ικανοποιεί», δήλωσε αρχικά ο κ. Μαντζουράκης, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αμφισβητούμενες φάσεις: 
«Και τη φάση του Ναπολεόνι, αλλά και τη φάση του Αναστασιάδη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου τον σπρώχνουν καθαρά με τα χέρια την ώρα που πάει να πάρει κεφαλιά, θα τα δούμε όλα, γιατί έχουμε καεί από αυτά».